Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου Καλαμπάκας – Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τονίζουν μέλη και πρόεδρος

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
22 Μαρτίου 2016, 19:41

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας η  Γενική Συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου Καλαμπάκας παρουσία λίγων ατόμων και για άλλη μια φορά απούσας εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής παρόλο που πολλά από τα θέματα ενδιαφέρουν άμεσα και την Δημοτική Αρχή.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των λιγοστών μελών που έδωσαν το παρών το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί άλλο η παρούσα κατάσταση. Το Σωματείο δεν έχει τη δύναμη από μόνο του να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τα αδέσποτα στη Καλαμπάκα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κτενάς έκανε γνωστές τις υποχρεώσεις του Σωματείου και του Δήμου σύμφωνα με τη σύμβαση που είχε υπογραφή και τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα από τα συμφωνηθέντα.

Δείτε αναλυτικά τις υποχρεώσεις:

Ο φιλοζωικός αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνδράμει το Δήμο κατά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Να διαθέτει τις εγκαταστάσεις του για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων .Να διαθέτει όποιον εξοπλισμό έχει στη διάθεση του για την ευκολότερη δυνατή σύλληψη των ζώων. Να διατηρεί αρχείο εισερχομένων και εξερχομένων ζώων, με περιγραφή των κτηνιατρικών υπηρεσιών τις οποίες δέχτηκαν αυτά. Να διατηρεί αρχείο υιοθεσιών των ζώων που περνούν από το χώρο του.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει όχημα για την μεταφορά ζώων, απαραίτητο για την περισυλλογή των ζώων .Να εξασφαλίσει κτηνιατρείο μικρών ζώων για τις στειρώσεις , με χώρο φιλοξενίας των ζώων μέχρι την αποθεραπεία τους. Να φροντίσει για την αγορά του ηλεκτρονικού υλικού σήμανσης-εμβολίων-αποπαρασιτικά φάρμακα- σκυλοτροφές για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που ζουν στην επικράτεια του . Να φροντίσει για την αγορά φαρμάκων τα οποία είναι απαραίτητα για τη στείρωση και νοσηλεία των αδέσποτων ζώων. Να φροντίσει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών του σχετικά με τα ζώα γενικά και με τα αδέσποτα ζώα ειδικότερα.

Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις – αποφάσεις του Σωματείου..

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .