Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση – παρουσίαση για θέματα ανακύκλωσης

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
9 Μαρτίου 2016, 12:49

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο αμαξοστάσιο Καλαμπάκας η παρουσίαση – προβολή για θέματα ανακύκλωσης από τον αρμόδιο φορέα στους εργαζόμενους του Δήμου  που εμπλέκονται με την συγκομιδή των απορριμμάτων.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το θέμα στο εργατικό κέντρο Καλαμπάκας παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Τσιαντούλα .

Να τονίσουμε πως ο Δήμος Καλαμπάκας συμμετέχει πλέον ενεργά στην ανακύκλωση συσκευών και πιο συγκεκριμένα στην ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Ήδη στο αμαξοστάσιο Καλαμπάκας έχει γίνει συγκομιδή αρκετών λαμπτήρων και διάφορων ηλεκτρικών συσκευών.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάιο είχε πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση συσκευών στην πλατεία Πλατάνου στο πλαίσιο του προγράμματος  Infocycle.

Τι είναι το Infocycle

Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ σε 15 πόλεις στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .