Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προβολής εκλεκτών τοπικών γεύσεων, με τίτλο: Μνήμες Γεύσεων – Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
10 Οκτωβρίου 2015, 18:59

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση για την προώθηση  της γαστρονομίας, της τοπικής κουζίνας και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων όπως επίσης και προβολής των εκλεκτών τοπικών γεύσεων της περιοχής των Τρικάλων  με τίτλο: «Μνήμες Γεύσεων – Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Grand Meteora Hotel” στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας  στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του προγράμματος LEΑDER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.

Στόχος ήταν η ανάδειξη των τοπικών γεύσεων και της τοπικής γαστρονομίας, η εξωστρέφεια του τοπικού παραγωγικού συστήματος και η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας των τοπικών προϊόντων.

Οι εικοσιμία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες και πενήντα (50) Δήμοι θα συστήσουν ένα «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών» με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, μέσα από γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

H εκδήλωση ήταν ένα προοίμιο για την μεγάλη εκδήλωση ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», όπου και θα γίνει η πανηγυρική τελετή υπογραφής για τη σύσταση του Δικτύου.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε έκθεση γεύσεων με προϊόντα της περιοχής των Τρικάλων, όπως τυροκομικά, αλλαντικά και λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, κρασιά και τσίπουρα, αναψυκτικά, τουρσί, συσκευασμένα οπωροκηπευτικά, χαλβάς, λουκούμια, μέλι και αρωματικά φυτά και βότανα.

 

Ομάδα διακεκριμένων σεφ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Φωτιάδη, Executive Σεφ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, μαγείρεψαν και παρουσίασαν συνταγές χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας  τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο γαστρονομικό τμήμα της εκδήλωσης δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .