Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας από την Ελληνική Αστυνομία

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Ιουνίου 2016, 12:42

Ήταν  η δεύτερη ενημέρωση που γίνεται από την Αστυνομία , στην προσπάθεια της να προστατεύσει τον πληθυσμό από παντός είδους επιτήδειους που χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους προσπαθούν να αποκομίσουν χρήματα , κυρίως από ηλικιωμένους , πραγματοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Σήμερα στις 11.00 ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαμπάκας κος Αγραφιώτης και στέλεχος ,  παρευρέθησαν στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας όπου μίλησαν στους ηλικιωμένους που βρισκόταν εκεί.

Το κύριο μήνυμα των ενημερωτικών αυτών εκδηλώσεων είναι ¨ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ¨και οι συμβουλές που δόθηκαν στους ηλικιωμένους ήταν οι κάτωθι:

-Ασφαλίστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι σας, είτε για μεγάλο, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα.

-Ελέγχετε για σημάδια (π.χ. μικρά κλαδιά, σημάδια με μαρκαδόρο ή αναπτήρα] που αφήνουν επίδοξοι διαρρήκτες στην είσοδο του σπιτιού σας. Η μη απομάκρυνση των σημαδιών αποκαλύπτει την απουσία σας.

-Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά, φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να ελέγχουν τακτικά το σπίτι σας, αν είναι δυνατόν.

-Μην κοινοποιείτε την απουσία σας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε.

-Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα, ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο ή την πυλωτή σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί.

-Ενεργοποιήστε αν διαθέτετε, το σύστημα συναγερμού.

-Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους και φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στα μπαλκόνια ή άλλους εξωτερικούς χώρους.

-Τοποθετήστε αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και κλειδαριά ασφαλείας στο διαμέρισμα σας.

-Μην γνωστοποιείτε σε τρίτους τη φύλαξη χρημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων στο σπίτι σας.

-Εάν παρατηρήσετε ύποπτα άτομα και κινήσεις, μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει. Ενημερώστε γείτονες, συγγενείς για τυχόν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή σας.

-Μοιραστείτε τις πληροφορίες του παρόντος φυλλαδίου με συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας.

– Σας φαίνεται κάτι ύποπτο; Καλέστε το 100

astynomia kapi (7) astynomia kapi (5) astynomia kapi (3) astynomia kapi (2) astynomia kapi (1) astynomia kapi (6)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .