Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας από την Ελληνική Αστυνομία

10 Ιουνίου, 2016 12:42 Επιμέλεια: /

astynomia kapi (4)

Ήταν  η δεύτερη ενημέρωση που γίνεται από την Αστυνομία , στην προσπάθεια της να προστατεύσει τον πληθυσμό από παντός είδους επιτήδειους που χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους προσπαθούν να αποκομίσουν χρήματα , κυρίως από ηλικιωμένους , πραγματοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Σήμερα στις 11.00 ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαμπάκας κος Αγραφιώτης και στέλεχος ,  παρευρέθησαν στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας όπου μίλησαν στους ηλικιωμένους που βρισκόταν εκεί.

Το κύριο μήνυμα των ενημερωτικών αυτών εκδηλώσεων είναι ¨ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ¨και οι συμβουλές που δόθηκαν στους ηλικιωμένους ήταν οι κάτωθι:

-Ασφαλίστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι σας, είτε για μεγάλο, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα.

-Ελέγχετε για σημάδια (π.χ. μικρά κλαδιά, σημάδια με μαρκαδόρο ή αναπτήρα] που αφήνουν επίδοξοι διαρρήκτες στην είσοδο του σπιτιού σας. Η μη απομάκρυνση των σημαδιών αποκαλύπτει την απουσία σας.

-Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά, φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να ελέγχουν τακτικά το σπίτι σας, αν είναι δυνατόν.

-Μην κοινοποιείτε την απουσία σας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε.

-Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα, ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο ή την πυλωτή σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί.

-Ενεργοποιήστε αν διαθέτετε, το σύστημα συναγερμού.

-Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους και φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στα μπαλκόνια ή άλλους εξωτερικούς χώρους.

-Τοποθετήστε αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και κλειδαριά ασφαλείας στο διαμέρισμα σας.

-Μην γνωστοποιείτε σε τρίτους τη φύλαξη χρημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων στο σπίτι σας.

-Εάν παρατηρήσετε ύποπτα άτομα και κινήσεις, μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει. Ενημερώστε γείτονες, συγγενείς για τυχόν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή σας.

-Μοιραστείτε τις πληροφορίες του παρόντος φυλλαδίου με συγγενείς, φίλους και γνωστούς σας.

– Σας φαίνεται κάτι ύποπτο; Καλέστε το 100

astynomia kapi (7) astynomia kapi (5) astynomia kapi (3) astynomia kapi (2) astynomia kapi (1) astynomia kapi (6)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.