Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας

admin
admin
31 Οκτωβρίου 2015, 12:16

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε πριν από λίγο  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμπάκας με σοβαρότερο θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Κόττης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο  Αγροτικός Συν/σμός Καλαμπάκας καταφέρνει να παραμένει όρθιος παρά την δύσκολή οικονομική συγκυρία. Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα όλες τις επιχειρήσεις, όλα τα νοικοκυριά και μας έχει επηρεάσει όλους ιδιαίτερα εμάς τους αγρότες που τώρα βλέπουμε το σκληρό πρόσωπο του μνημονίου.

Σαν Συν/σμός είπε , δίνουμε μεγάλη μάχη ώστε να αντέξουμε αυτή την λαίλαπα. Εκεί που πιστεύαμε ότι πλησιάζαμε στο τέλος της κρίσης και βλέπαμε ένα θαμπό φωτάκι ήλθαν τα capital controls και ξαναβύθισαν την οικονομία πιο βαθειά. Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη  γιατί ούτε τα νοικοκυρά αντέχουν άλλο, ούτε οι επιχειρήσεις και φυσικά ούτε εμείς οι αγρότες γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Για το 2014 είχαμε θέσει ως προγραμματισμό δράσης την μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμό του φυραματάδικου στην Σαρακίνα. Προχώρησαν οι διαδικασίες και δεν σας κρύβω ότι μ΄αυτή την κρίση προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να συνεχίσουμε.

Όμως είναι μια σημαντική επένδυση η μοναδική παραγωγική δραστηριότητα του συν/σμού  μας, προσδοκάμε σημαντικά οφέλη από την ολοκλήρωση και λειτουργία της επένδυσης στον νέο χώρο και γι΄αυτό προχωρήσαμε.

Επιτρέψτε μου  εδώ να ευχαριστήσω τον προιστάμενο της Πολεοδομίας Καλαμπάκας κ. Φορτούνη Σωτήριο που μας βοήθησε να ξεμπλοκάρουμε διάφορα θέματα καθώς και όλες τις υπηρεσίες: την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων, το Δασαρχείο Καλαμπάκας, την Αρχαιολογική Υπηρεσία που παρά την γραφειοκρατία που υπάρχει σ΄αυτές τις περιπτώσεις, βοήθησαν να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες.

Τα capital controls μας δημιούργησαν μια ακόμη καθυστέρηση αλλά  τελικά ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και απ΄ότι φαίνεται θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση μέχρι τέλος του χρόνου.

Το κλείσιμο των τραπεζών προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα. Ενώ άλλες χρονιές στην διάρκεια της χρονιάς κάτι εισπράτταμε φέτος  φτάσαμε στον Νοέμβριο και είμαστε στο «περίμενε» για όλες τις καταβολές των ενισχύσεων.

Στην χρήση 2014 συγκεντρώσαμε από Δημητριακά :  περίπου 4,700 τον καλαμπόκι,    550  τον σκληρό σιτάρι,   890 τον  μαλακό σιτάρι και            500 τον  κριθάρι.

Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς γιατί είναι αλήθεια ότι οι τιμές των προίόντων ήταν και παραμένουν πολύ χαμηλές εξαιτίας του κλεισίματος των περισσότερων ΕΑΣ και της αδυναμίας παρεμβατικού ρόλου στην αγορά όπως και της έλλειψης χρημάτων από κτηνοτρόφους αλλά και τους εμπόρους.

Οι τιμές που δώσαμε για το 2014  πρέπει να πώ ότι ήταν οι καλύτερες στην αγορά. Δώσαμε αυτές τις τιμές για να στηρίξουμε τους παραγωγούς  παρ ΄ότι στην αγορά δεν υπήρχαν  οι αντίστοιχες τιμές πώλησης που θα εξασφάλιζαν και στο συν/σμό μας κάποιο κέρδος.

Επίσης διαθέσαμε μια ποσότητα καλαμποκιού περίπου 500 τον για τους κτηνοτρόφους μέλη μας στην τιμή των 17-18  λεπτών μετρητοίς  στην αρχή της σεζόν.

Για πρώτη φορά το 2014 ενταχθήκαμε σε πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας για καλαμπόκι και σιτηρά με την Τράπεζα Πειραιώς εξασφαλίζοντας ρευστότητα τόσο για τον συν/σμό όσο και για τους παραγωγούς που χωρίς πονοκέφαλο προμηθεύονται τα εφόδια για την σπορά και την καλλιέργεια με την κάρτα τους.

Οι υπηρεσίες μας πιο οργανωμένες, με εξειδικευμένο προσωπικό εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες μας.

Θέλω εδώ να παροτρύνω,  όσους δεν συναλλάσσονται με τον συν/σμό μας, παρ΄ότι είναι υποχρέωση του κάθε μέλους, να δείξετε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας γιατί προσφέρουμε πέρα από καλές τιμές κυρίως ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Πέρα από τις ζωοτροφές, τα κτηνιατρικά φάρμακα και υπηρεσίες με κτηνίατρο εκτροφής, τα εφόδια , φάρμακα και λιπάσματα, διαθέτουμε πολύ καλό τμήμα για τις φορολογικές δηλώσεις και την τήρηση λογιστικών βιβλίων, μελέτες για αναπτυξιακά προγράμματα, το τμήμα του ΟΣΔΕ σε συνεργασία με την GAIA Επιχειρείν που κατά την αξιολόγηση το ΚΕΑ του Συν/σμού μας  βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά, καθώς και ανταγωνιστικά συμβόλαια ασφαλειών με την Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Μάλιστα σήμερα παραβρίσκεται στην Συνέλευση μας ο υπεύθυνος της Συνεταιριστικής Λάμπρος Στρατίκης που στην συνέχεια θα μας πεί δύο λόγια, και να ευχαριστήσω την Συνεταιριστική Ασφαλιστική για την ευγενή της χορηγία να προσφέρει τους καφέδες και το μπουφέ στην σημερινή μας Συνέλευση. Επίσης το 2014 πλήγησαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροικό πυρετό και πολλές μονάδες έπαθαν μεγάλη καταστροφή. Βοηθήσαμε όσο μπορέσαμε τους κτηνοτρόφους αφού η πολιτεία για άλλη μια φορά ήταν και είναι απούσα. Τέλος πρέπει να σας ενημερώσω ότι αποφασίσαμε διαγραφές μελών που δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις που ορίζει το καταστατικό η δεν τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Και μέχρι τέλος του χρόνου εφ΄όσον και κάποιοι άλλοι δεν τακτοποιηθούν οικονομικά όπως ορίζει ο νόμος και το καταστατικό  θα υπάρξουν και νέες διαγραφές.

Ακολούθησε η ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσης για την χρήση 2015 – 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ 2015- 2016

Οι στόχοι που βάλαμε για το 2015 και 2016 είναι

  • η ολοκλήρωση του εργοστασίου Ζωοτροφών όπως σας ανέφερα παραπάνω.
  • Λειτουργία τμήματος Βιολογικών Ζωτροφών
  • Υπαγωγή της μελέτης του τυροκομείου σε Αναπτυξιακό Νόμο. Όπως θυμάστε έχει εγκριθεί η μελέτη από τη Συνέλευση μας και αναμένουμε την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού καθώς και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για να δούμε που θα το εντάξουμε. Λόγω των επαναληπτικών εκλογικών αναμετρήσεων έχει καθυστερήσει πολύ η ψήφιση τους. Πάντα βέβαια είναι σε συνάρτηση με την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας και της πολιτικής σταθερότητας.
  • Ανακαίνιση των καταστημάτων Γ/Φ και Κ/Φ και εφαρμογή συστήματος barcode
  • Ανακατασκευή υπάρχοντος κτιρίου βιοτεχνίας ζωοτροφών και μετατροπή σε πολυκατάστημα πώλησης προιόντων
  • Αγορά φορτηγού αυτοκινήτου με γερανάκι ωφέλιμου φορτίου 7 τον περίπου καθώς και επισκευή του φορτηγού της Ενωσης 3,5 τόνων για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Σύσταση Ομάδων Παραγωγών Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προιόντων. Καθυστερήσαμε γιατί περιμένουμε πρώτα την ψήφιση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά να τις συστήσουμε για να μην χαθούν κάποιες επιχορηγήσεις που προβλέπονται. Επίσης ψηφίζεται και νέος Νόμος για τους Συν/σμούς και θα δούμε τι προβλέπεται και εκεί.
  • Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του συν/σμού όπως τα κτίρια των ψυγείων και των παλιών γραφείων παραμένει ως στόχος αλλά προϋποθέτει την  εξοικονόμηση  των  απαραίτητων κεφαλαίων  είτε μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα  είτε μέσα από ίδια κεφάλαια.

Αυτούς τους στόχους  θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε μέσα στο 2015 – 2016 και παρά την οικονομική συγκυρία που μας δυσκολεύει πάρα πολύ ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και με την δική σας συνδρομή.

agritikos sineterismos sinelefsi (1) agritikos sineterismos sinelefsi (3) agritikos sineterismos sinelefsi (4) agritikos sineterismos sinelefsi (6) agritikos sineterismos sinelefsi (7)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .