Πραγματοποιήθηκε δωρεάν έλεγχος τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες της Βασιλικής

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Σεπτεμβρίου 2016, 12:36

Πραγματοποιήθηκε σήμερα    το πρωί ο δωρεάν έλεγχος τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες της Βασιλικής Καλαμπάκας .

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της προέδρου της Βασιλικής κα Βάϊας Κολώνα , και πάντα  με την υποστήριξη του Διευθυντή κ. Μάνθου Σκύφτα( πού μεγάλη η ευαισθησία του σε τέτοια θέματα )  και Μαιών του Κ.Υ. Καλαμπάκας.

Είδη από το πρωί συνέρρεαν στο Ιατρείο της Βασιλικής , γυναίκες που ήθελαν  να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και αυτό αποδεικνύεται από την προσέλευση αφού πάνω από 25 γυναίκες υποβλήθηκαν στον έλεγχο. Και αν κρίνει κανείς  ότι το τεστ πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Βασιλική πριν λίγους μήνες , ο συνολικός αριθμός που ελέγχθηκαν φτάνουν τις 50.

Τεστ ΠΑΠ

Τεστ Παπανικολάου ονομάζεται μια κυτταρολογική εξέταση,  Ένας έλεγχος των κυττάρων στην γενετική περιοχή. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κύτταρα που έχουμε ελέγξει. Είναι μια βασική εξέταση χαμηλού κόστους, που ελέγχει μεγάλες μάζες πληθυσμού. Φθηνή, σύντομη και απλή διαδικασία.
Η λήψη των κυττάρων γίνεται με τον εξής τρόπο: Μπαίνουμε στον κόλπο από όπου αφαιρούμε μια στιβάδα κυττάρων από την περιοχή του κόλπου. Μια άλλη στιβάδα από το επίπεδο του τραχήλου της μήτρας, από την εξωτερική του επιφάνεια. Και τρίτον, μία τελευταία στιβάδα κυττάρων, που λαμβάνεται με ένα ειδικό βουρτσάκι, από την εσωτερική περιοχή του τραχήλου, την ενδοτράχηλο.
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα κάνουν τεστ Παπανικολάου για να δουν αν έχουν κάποιο μικρόβιο. Το τεστ δεν είναι μικροβιολογική εξέταση, δεν ανιχνεύει μικρόβια. Ανιχνεύει την κατάσταση των κυττάρων που θα πρέπει να είναι φυσιολογικά. Πραγματοποιείται για να δούμε αλλοιώσεις στα κύτταρα. Αν τα κύτταρα έχουν υποστεί κάποια βλάβη τέτοια, που να οδηγεί σε καρκινικές αλλοιώσεις. Σε προκαρκινικές αλλοιώσεις αρχικά ή για να διαγνώσουμε αν υπάρχει καρκίνος.
Πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, δηλαδή μία φορά το χρόνο. Μία γυναίκα που επισκέπτεται κάθε χρόνο το γυναικολόγο της και κάνει κάθε χρόνο τεστ παπ, δεν θα πάθει ποτέ καρκίνο στον τράχηλο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .