Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Ιουλίου 2017, 11:33

Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης,ο Αντιπεριφερείαρχης κ. Μπουτίνας , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαμπάκας,Καστρακίου αλλά και απλοί πολίτες.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου λειτουργεί στη διεύθυνση Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ουΝηπιαγωγείου Καλαμπάκας) Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 – 16:00 και είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Ο Δήμος είναι ο δικαιούχος εκτέλεσης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμπάκας» που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Θεσσαλία 2014 – 2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις άξονες:

 • Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
 • Συνεργασία με υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.
 • Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ειδικότερα αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

 

Ωφελούμενος Πληθυσμός

 • Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Καλαμπάκας
 • Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης».
 • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 • Άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.
 • Γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

 

Ωφελούμενοι μπορεί να είναι και κάτοικοι όμορων Δήμων στους οποίους δεν έχουν συσταθεί Κέντρα Κοινότητας.

 

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες (εγγραφές – δικαιώματα – υποχρεώσεις κτλ) παρακαλούμε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 24320 78661.

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας είναι μια  δημοτική δομή που σκοπό έχει να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών μας σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Μέσα από την δομή αυτή οι δημότες με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν.

Ένα δίκτυο παρόχων ιατρών της πόλης μας υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή. Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Yγείας για την χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Επιπλέον το ΚΕΠ Υγείας συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως χρήση του ασφαλούς διαδικτύου, σχολικού εκφοβισμού παιδικής παχυσαρκίας, πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου κτλ. Σκοπός της νέας αυτής δομής είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του δήμου μας.

Όλοι μας για το καλό το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία μας. Το εκπαιδευμένο δημοτικό προσωπικό που στελεχώνει το ΚΕΠ Υγείας είναι σε θέση καθημερινά να παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόληψης.

Το ΚΕΠ Υγείας, σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στο θεράποντα ιατρό σας, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης είναι υπεύθυνο για την οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό τη προώθηση υγιών συμπεριφορών και την αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας.

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται

προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

 1. Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
 2. Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
 3. Πρόληψη καρκίνου του μαστού
 4. Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
 5. Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
 6. Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
 7. Πρόληψη μελανώματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .