Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο Ημερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Μαρτίου 2017, 12:07

Ο Θρησκευτικό Τουρισμός και τα Μετέωρα , θα είναι το θέμα της  ημερίδας  που θα πραγματοποιηθεί την Καλαμπάκα το ερχόμενο Σάββατο  18 Μαρτίου  και ώρα 10:00 στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «Grand Meteora», με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός στα Μετέωρα» . Η ημερίδα πραγματοποιείται με την συνδιοράνωση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ( Π.Ε.Δ. ) – ∆ήµου Καλαµπάκας.
Αντικείμενο της ημερίδας η ανάπτυξη και υποστήριξη του Θρησκευτικού Τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο Θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ορθόδοξες χώρες, ως ένα είδος ταξιδίου πνευματικής αναζήτησης και ανακάλυψης νέων πνευματικών και φωτισμένων δρόμων. Άλλωστε η θρησκεία είναι ένα «μέσο» που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά καθώς μοιράζονται κοινές εμπειρίες και «πιστεύω». Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει πολιτιστικούς, πολιτικούς όσο και αρχιτεκτονικούς παράγοντες.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πιο διάσημους προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού στον κόσμο. Κάθε εξωκλήσι, μοναστήρι, ναός ή μνημείο αποτελούν κομψοτέχνημα. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός πως στην Ελλάδα ο επισκέπτης βιώνει μια ακόμη μαγική εμπειρία καθώς έχει την ευκαιρία να συναντήσει ναούς ή και μνημεία διαφορετικών θρησκειών σε όλη την επικράτεια, σε συνδυασμό με τη μοναδική φυσική ομορφιά των τοπίων της, καθώς και των ιδιαίτερων σημείων που δεσπόζουν τα θρησκευτικά μνημεία.

Τα Μετέωρα είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους Επισκέπτες ανά τον Κόσμο.

Πρόγραμμα ημερίδας
• 10:00-10:30 Προσέλευση Προσκεκλημένων
• 10:30-10:40 Χαιρετισμός Δημάρχου Καλαμπάκας, κ.Σινάνη Χρήστου
• 10:40-11:00 Χαιρετισμοί Επισήμων
• 11:00-11:10 Έναρξη εργασιών Ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχο Δήμου Μουζακίου κ.Κωτσό Γεώργιο
• 11:10-11:30 Ανάπτυξη και υποστήριξη του Θρησκευτικού τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού
Εισηγητής: Μεταξάς Θεόδωρος, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• 11:30-11:50 Προσκυνηματικός Τουρισμός στα Μετέωρα
Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Μεγάλο Μετέωρο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων
• 11:50-12:10 Οι δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας
Εισηγητής: Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας
• 12:10-12:30 Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις
• 12:30-12:45 Συμπεράσματα από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.Κωτσό Γεώργιο
• 13:00 Ελαφρύ Γεύμα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .