Πότε θα επαναλειτουργήσει το Σπήλαιο της Θεόπετρας αλλά και το Μουσείο στις παρυφές αυτού ; – Βάϊος Ζιάκας : Πρέπει να ενεργοποιηθεί ο Δήμος Καλαμπάκας

8 Μαρτίου, 2017 08:09 Επιμέλεια: /

theopetra-moyseio-egkainia-14

<< Πρέπει ο Δήμος Καλαμπάκας να κινητοποιηθεί και να πιέσει άμεσα και όχι να περιμένει αποτελέσματα από μια ερώτηση στην Βουλή ….>> ,ήταν τα λόγια του πρώην Δημάρχου Βασιλική και νυν Δημοτικού Συμβούλου Καλαμπάκας κου Βάϊου Ζιάκα.

Και βέβαια ο κος Ζιάκας έχει ένα λόγο περισσότερο να σχολιάζει αφού ήταν αυτός που επί θητεία του ξεκίνησαν τα δύο αυτά έργα.

Το Σπήλαιο

Το Σπήλαιο της Θεόπετρα παραμένει κλειστό αρκετούς μήνες τώρα λόγω κατολισθήσεων και το θέμα διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Μάλιστα η τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο , ήταν η απάντηση σε ερώτηση της Βουλευτού του Νομού κας Δριτέλη τον περασμένο Οκτώβριο όπου ανέφερε: <<Σε συνέχεια της κατάθεσης της κοινοβουλευτικής ερώτησης της Παναγιώτας Δριτσέλη, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από πρόσφατες κατολισθήσεις στο Σπήλαιο της Θεόπετρας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στην κατεύθυνση της επίσπευση των μελετών και των απαραίτητων τεχνικών έργων για την επαναλειτουργία του χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην απάντησή του «το ΥΠ.ΠΟ.Α. με κύριο γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και την ακεραιότητα του μνημείου, καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επίσπευση των απαιτούμενων μελετών και εργασιών καθώς και την κατά το δυνατό σύντμηση του διαστήματος μη λειτουργίας αυτού του τόσο σημαντικού αρχαιολογικού χώρου».

Από τότε όμως το Σπήλαιο παραμένει κλειστό και βάση λεγομένων κου Ζιάκα , ούτε οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος άρχισαν.

Ο κος Ζιάκας ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας πρέπει να αναλάβει δράση και να μην περιμένει από μια ερώτηση Βουλευτή να λυθεί το θέμα. Πρέπει ο Δήμος να ενημερώσει γιατί καθυστερεί η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Σπηλαίου; είναι θέμα μελέτης ; είναι θέμα επικύρωσης της μελέτης ; είναι θέμα χρηματοδότηση ; τελικά είναι ;

Γίνονται συνέδρια στην Καλαμπάκα και οι σύνεδροι δεν μπορούν να επισπευτούν τα δύο ¨κοσμήματα ¨της περιοχής , είπε.

Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας

Ο κος Ζιάκας αναφέρθηκε και στο Μουσείο της Θεόπετρας (Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας ) , που και αυτό έχει πλέον αναστείλει την λειτουργία του( τα εγκαίνια έγιναν πριν λίγο καιρό ).
Στην περίπτωση του Μουσείου ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει εργαζόμενος ή εργαζόμενοι  για να το λειτουργήσει.
Είναι φανερό ότι για την λειτουργία του Μουσείου χρειάζονται μόνιμοι εργαζόμενοι που να εκπαιδευτούν και όχι πενταμινίτες και οκταμινίτες. Και για την πρόσληψη εργαζομένων , κατά τον κο Ζιάκα , θα πρέπει ο Δήμος Καλαμπάκας να πιέσει αλλά και να παρακολουθεί την εξέλιξη.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι δύο από τα πιο σπάνια επισκέψιμα μνημεία παραμένουν κλειστά στην περιοχή Καλαμπάκας και αυτό δεν ωφελεί κανέναν.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • Λ. Στεργίου

    Σας είχα προειδοποιήσει πολλούς μήνες πριν στριμωχτείτε να κόψετε την κορδέλα, ότι το μουσείο με την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα κλείσει. Τώρα σας πήρε ο πόνος.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.