Πόσο ποια ανοχή ;

6 Αυγούστου, 2015 07:58 Επιμέλεια: /

troxospita sxolio_DCE

Το ότι στον χώρο των Μετεώρων συμβαίνουν  πράγματα που δεν συνάδουν  με την ιερότητα που αποπνέει η μοναστική πολιτεία , είναι πια κοινότοπο  και δεν προσφέρουμε τίποτα όταν θίγουμε  αυτό το θέμα .

Ωστόσο , είναι προκλητικό και θα πρόσθετα προσβλητικό για το τοπικό κοινωνικό σύνολο , την ιστορία και παράδοση της Αγιομετεωρίτικης αγίας λιθοπόλεως  , να βλέπεις  , την ώρα που οι προσκυνητές ανέβαιναν στο Μεγάλο Μετέωρο για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό  , ο χώρος μπροστά από την Ιερά Μονή  Βαρλαάμ  να έχει την εικόνα κάμπινγκ  με δεκάδες τροχόσπιτα να έχουν κατασκηνώσει  , φυσικά  με όλες τις σκηνές που αντικρίζει κανένας σε ένα κάμπινγκ  .

Είναι σοκαριστική η σκηνή  αλήθεια  !!!  Αλλά σοκαριστικότατη είναι η  σιωπή μας  και η ανοχή μας που  φυσικά  μεταμορφώνεται  σε συνενοχή  όσο δεν αντιδρούμε απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα που μεταβάλλουν ένα  ζωντανό θρησκευτικό κέντρο  , προστατευμένο  μάλιστα από την UNESCO , σε θέατρο των πλέον ακραίων  δράσεων .

Ειλικρινά  αυτή η εικόνα σόκαρε πολλούς προσκυνητές , καθώς κατέρχονταν  από το Μεγάλο Μετέωρο  , Ωστόσο  , απ΄ ότι φαίνεται ,  διόλου  τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.