Πόσο ποια ανοχή ;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Αυγούστου 2015, 07:58

Το ότι στον χώρο των Μετεώρων συμβαίνουν  πράγματα που δεν συνάδουν  με την ιερότητα που αποπνέει η μοναστική πολιτεία , είναι πια κοινότοπο  και δεν προσφέρουμε τίποτα όταν θίγουμε  αυτό το θέμα .

Ωστόσο , είναι προκλητικό και θα πρόσθετα προσβλητικό για το τοπικό κοινωνικό σύνολο , την ιστορία και παράδοση της Αγιομετεωρίτικης αγίας λιθοπόλεως  , να βλέπεις  , την ώρα που οι προσκυνητές ανέβαιναν στο Μεγάλο Μετέωρο για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό  , ο χώρος μπροστά από την Ιερά Μονή  Βαρλαάμ  να έχει την εικόνα κάμπινγκ  με δεκάδες τροχόσπιτα να έχουν κατασκηνώσει  , φυσικά  με όλες τις σκηνές που αντικρίζει κανένας σε ένα κάμπινγκ  .

Είναι σοκαριστική η σκηνή  αλήθεια  !!!  Αλλά σοκαριστικότατη είναι η  σιωπή μας  και η ανοχή μας που  φυσικά  μεταμορφώνεται  σε συνενοχή  όσο δεν αντιδρούμε απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα που μεταβάλλουν ένα  ζωντανό θρησκευτικό κέντρο  , προστατευμένο  μάλιστα από την UNESCO , σε θέατρο των πλέον ακραίων  δράσεων .

Ειλικρινά  αυτή η εικόνα σόκαρε πολλούς προσκυνητές , καθώς κατέρχονταν  από το Μεγάλο Μετέωρο  , Ωστόσο  , απ΄ ότι φαίνεται ,  διόλου  τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .