Πόσο κόστισαν οι τρεις εκλογικές διαδικασίες του 2015

31 Αυγούστου, 2015 07:50 Επιμέλεια: /

ekloges1412337175_DCE

Την τρίτη εκλογική αναμέτρηση, σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, καλείται να υλοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Η κρατική δαπάνη εκτοξεύεται από το κόστος των εκλογικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι το κόστος και των τριών αναμετρήσεων εντός του 2015 θα ανέλθει περίπου στα 130 εκατ. ευρώ. Και αυτό λαμβάνοντας υπόψη οτι οι επικείμενες εκλογές, θα κοστίσουν το ίδιο ακριβώς ποσό με εκείνες της 25ης Ιανουαρίου.

Οι βουλευτικές εκλογές στις αρχές του έτους είχαν απαιτήσει τη δαπάνη 50 εκατ. ευρώ. Ο τότε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Θεοχαρίδης, είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής την πρόθεσή του να διεξάγει εκλογές με το μικρότερο δυνατό κόστος για τα κρατικά ταμεία. Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερες εποχές, οι εκλογικές αναμετρήσεις έφταναν να κοστίζουν ακόμη και πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

Αν στα 100 εκατ. ευρώ, στα οποία υπολογίζεται να ανέρχεται το κόστος των δύο βουλευτικών εκλογών, προσθέσουμε και τα 30 εκατ. ευρώ, που χρειάστηκε να δαπανηθούν για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, τότε προκύπτει ότι η συνολική δαπάνη για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ.

Aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.