Πόσο αίμα πρέπει να χυθεί ακόμα για την ολοκλήρωση του δρόμου ;;

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Αυγούστου 2019, 12:54

Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια που ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι ( πλην 2 χιλιόμετρα κοντά στην Καλαμπάκα )  του δρόμου Τρίκαλα – Καλαμπάκα.

Χιλιάδες αυτοκίνητα διέρχονται καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο που αποτελεί και την Εθνική Οδό προς Γιάννενα , Γρεβενά κ.λ.π.

Στα μέσα του δρόμου που διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση , υπάρχει μια μεγάλη παγίδα. Είναι η διέλευση της Σιδηροδρομικής Γραμμής στο ύψος του Οικισμού Αγίων Θεοδώρων.

Και φυσικά κανείς δεν διαμαρτύρεται που η γραμμή περνάει από τον δρόμο , αν και το φυσιολογικό ήταν να γίνει ανισόπεδη διάβαση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος στενεύει τουλάχιστον κατά τα 2/3 , αναγκάζοντας τα οχήματα να μπαίνουν σε έναν δρόμο μονής κατεύθυνσης , μειώνοντας την ταχύτητα κατά 60 χιλιόμετρα τουλάχιστον και χωρίς διαχωριστική μπάρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα να προκληθούν δεκάδες ατυχήματα , ενίοτε και θανατηφόρα.

Η αιτιολογία των αρμοδίων ( πολιτικών του Νομού ) είναι ότι για το πρόβλημα ευθύνεται ο ΟΣΕ που δεν διαπλατύνεται  τον δρόμο , γιατί δεν πράττει τα ανάλογα στην Σιδηροδρομική Γραμμή.

Και εμείς δεν γνωρίζουμε ποιός ευθύνεται για την καθυστέρηση των 10 ετών , αλλά διερωτόμαστε:

Πόσα ατυχήματα πρέπει να γίνουν ακόμα για ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και  να ολοκληρώσουν το έργο ;

Πόσοι Άνθρωποι πρέπει να χάσουν την ζωή τους ή να μείνουν ανάπηροι για να καταλάβουν κάποιοι ότι το  έργο πρέπει να τελειώσει ;

Δεν υπάρχει Κράτος και Πολιτεία που να υποχρεώνει τους Υπεύθυνους να τελειώσουν το έργο ;

Μήπως εν τέλει για την συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη ελπίδα μας για να σταματήσει  το αίμα των συνανθρώπων μας που τρέχει στο συγκεκριμένο σημείο , είναι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης ;

Σημείωση: Μόνο το τελευταίο τριήμερο στο συγκεκριμένο σημείο προκλήθηκαν δύο ατυχήματα που ενεπλάκησαν 6 οχήματα…..

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .