Πολλές οι εκδηλώσεις για τον Αϊ Γιάννη τον Πρόδρομο στην περιοχή Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
28 Αυγούστου 2016, 21:27

Με μια σειρά λατρευτικές και λαϊκές εκδηλώσεις τιμά  η περιοχή Καλαμπάκας την ανάμνηση της Αποτομής της κεφαλής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου .
Επίκεντρο τα εξωκκλήσια και οι ιεροί ναοί που είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Πρόδρομο .Την εξέχουσα αυτή ασκητική μορφή της Χριστιανοσύνης και τον πρόδρομο του Ιησού Χριστού επί της γης .

Στο ησυχαστήριο της Μονής Βαρλαάμ
Κατ΄ αρχήν λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του ησυχαστηρίου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων που βρίσκεται στην περιοχή «ΚΑΝΑΛΑΚΙ» .
Το απόγευμα τελέστηκε από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο ο μέγας εσπερινός με την καθιερωμένη ευλογία της αρτοκλασίας όπου παραβρέθηκαν πλήθος πιστών δεόμενοι στον τίμιο Πρόδρομο .
« Ο Πρόδρομος συνεχίζει να ζει και να κηρύττει στο χρόνο, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, η οποία μοιάζει, στην εποχή μας, με μια φωνή που φωνάζει στην έρημο του σύγχρονου κόσμου, προσπαθώντας να συνεφέρει και να επαναφέρει στον δρόμο της αγάπης του Θεού τον πλανεμένο και αποστασιοποιημένο από τη ζωή Της άνθρωπο. Ο αγώνας Της αυτός δεν είναι εύκολος, ούτε ανέφελος. Το πνεύμα του κόσμου προσπαθεί να τον μειώσει θεωρώντας την Εκκλησία αντικοινωνική, αναχρονιστική και ξεπερασμένη. Τα συστήματα του κόσμου, που επαγγέλλονται μια κοινωνία χωρίς Θεό, χωρίς αρχές και αξίες ζωής κοντά στο θέλημα του Θεού, Την πολεμούν και Την ματώνουν. Παρόλα αυτά η Ίδια ζει και υπάρχει και ενεργεί και ο λαός που μπορεί ακόμα και σκέπτεται και αντιλαμβάνεται την αλήθεια, ο λαός που αναζητεί την αιώνια προοπτική του και νοιάζεται για την κατά Χριστόν ζωή του, είναι ενωμένος μαζί Της, γιατί αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Εκκλησίας την αλήθεια που είναι ο ίδιος ο Χριστός …» .
Να πούμε ότι αύριο θα τελεστή Θεία λειτουργία και ακολούθως μοιράζεται από τον Ηγούμενο της Μονής , ως ευλογία , μέλι νέας σοδειάς από τα μελίσσια της μονής .

Επίσης στην πόλη της Καλαμπάκας εορτάζει ο ομώνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία «Προδρόμου» , στην Περιστέρα το ομώνυμο εξωκκλήσι , όπου μετά την θεία λειτουργία μοιράζεται παραδοσιακό φαγητό σε καζάνι , στο εκκλησάκι του προδρόμου στην Κρύα Βρύση , στην Καλογριανή , ως επίσης και το ομώνυμο παρεκκλήσι της ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .