Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου “Τα Δημήτρια” – Αναβίωση εθίμου

6 Μαΐου, 2016 21:11 Επιμέλεια: /

DSCF1022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , μετά από εκατό χρόνια , η αναβίωση του παλιού εθίμου κρεμάσματος μαντηλιών στο βράχο όπου το σπηλαιώδες μονύδριο Παναγίας Ζωοδόχου πηγής με αφορμή την πανήγυρη της εορτής Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής .

Ήταν ένα όνειρο των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου να αναβιώσει το παλιό έθιμο κάτι που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος . Μια πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια κάτι που ενείχε δυσκολίες οι οποίες ωστόσο ξεπεράστηκαν με την βοήθεια της Παναγίας και το έθιμο πραγματοποιήθηκε ομαλά με την συμβολή νέων που τόλμησαν να αναρριχηθούν στο βράχο και να κρεμάσουν τα μαντήλια – τάματα  των κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην αναβίωση του εθίμου

Για τον Σύλλογο

                                                                           Το Δ. Σ

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.