Πολιτικό φορέα είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Ζωή

26 Αυγούστου, 2015 18:29 Επιμέλεια: /

me-235-psifous-ekselegi-i-z-kwnstantopoulou.w_l

Ετοιμη να ανακοινώσει τον δικό της πολιτικό φορέα φέρεται να είναι, σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς απομένει να οριστικοποιηθούν μερικές τελευταίες λεπτομέρειες στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου σχήματος του οποίου θα ηγηθεί.

Οπως όλα δείχνουν, η σημερινή πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος αμέσως μετά τη θυροκόλληση στη Βουλή του αναμενόμενου προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δηλαδή πιθανότατα αύριο ή την Παρασκευή.

Η τακτική της
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται μάλιστα να έχει ήδη αποφασίσει την τακτική που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και τη μορφή που θα λάβουν οι εκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει.

Οπως είναι αναμενόμενο και έχει διαφανεί από τις μέχρι στιγμής επιλογές της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των στελεχών που τον περιτριγυρίζουν, ενώ ήδη έχει «στείλει» πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις, στη νεοσύστατη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης και ένταξης στη νέα ομάδα συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς και Αγλαΐα Κυρίτση.

Ποια μορφή θα έχει όμως η συνεργασία της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη; Επ” αυτού φαίνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη προτείνει στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών μέχρι το 2013.

Με άλλα λόγια, έχει προτείνει η κάθε οργάνωση που θα δεχτεί να συμμετάσχει στο εκλογικό μέτωπο, να εκπροσωπείται σε ένα κεντρικό όργανο από έναν ή δύο εκπροσώπους.

Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν σήμερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν μάλιστα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προτιμώντας να επιλεγεί η συλλογική ηγεσία του σχήματος.

Ευχαριστίες
Επιπρόσθετα, η σημερινή πρόεδρος της Βουλής απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Μανώλη Γλέζο με την οποία του εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της «για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Η δε επισήμανσή της ότι «οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα για συμπόρευση στο νέο σχήμα της.

efsyn

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.