Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ στη Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Σεπτεμβρίου 2016, 20:41

Η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ συνεχίζει την πολιτική της δραστηριότητα  με περιοδείες , εκδηλώσεις –συζητήσεις & συσκέψεις .

Σ΄ αυτό το πλαίσιο  οι κομματικές οργανώσεις του Κόμματος στην Καλαμπάκα διοργάνωσαν σήμερα  συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα : « Η αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας από κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Δούρειος» στην Καλαμπάκα(δίπλα στο ΚΤΕΛ). O προγραμματισμός  ήταν να  μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής , μέλος της ΚΕ & Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αλλά λόγω της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα .

Έτσι κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Βάσω Μπακάση .

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι : << …  ο περίφημος οδικός χάρτης του για δίκαιη ανάπτυξη, είναι μια πολύ παλιά και δοκιμασμένη συνταγή: Έχει απαλλαγές στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, στην κυριολεξία μόνο ψίχουλα στο λαό και τη νεολαία. Διόλου τυχαία η κριτική από τα άλλα κόμματα αλλά και διάφορους αναλυτές, άφησε άθικτες τις φορολογικές και άλλες απαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο. Κυριάρχησε ο ψευδεπίγραφος προβληματισμός, αν πράγματι θα υπάρχουν κάποια μικρά έσοδα κάλυψης της διαχείρισης των συντριμμιών της εξαθλίωσης που έχουν επιβάλει στο λαό μας. Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης του λαού μας για να υπηρετήσει τους στόχους της άρχουσας τάξης.

Κρύβουν ότι η έμφαση στην αξιοποίηση της καινοτομίας και της νέας τεχνολογίας, ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα δεν χρησιμοποιείται στον καπιταλισμό για να βελτιωθεί η θέση των εργαζόμενων. Ενώ μπορεί αντικειμενικά να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας, δεν τον συνοδεύει από γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου κι έτσι οδηγεί σε θέσεις ημιαπασχόλησης, σε επιδείνωση του εργατικού εισοδήματος. Η τάση να αυξάνει η ψαλίδα ανάμεσα στο μισθό και στην παραγωγικότητα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την ΕΕ αλλά και τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ο Λαός πρέπει να καταλάβει ότι μόνο με αγώνες μπορεί να αντικρούσει την αντιλαϊκή πολική που σαν στόχο έχει την προστασία του Κεφαλαίου και την  περαιτέρω εξαθλίωση των Λαϊκών στρωμάτων.

kke-sept-2016-11 kke-sept-2016-12 kke-sept-2016-10 kke-sept-2016-9 kke-sept-2016-8 kke-sept-2016-7 kke-sept-2016-6 kke-sept-2016-5 kke-sept-2016-4 kke-sept-2016-3 kke-sept-2016-1

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .