Πολιτική ανάλυση της νέας παρέμβασης εντεταλμένου συνεργάτη του Δημάρχου – Παρέμβαση πολιτικής αυτοκαταστροφής

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Μαΐου 2020, 08:39

Ενώ όλα έδειχναν πως ο κύκλος της εσωστρέφειας που ταλανίζει την Δημοτική Αρχή επί οκτώ μήνες και ακυρώνει κάθε προσπάθεια παρουσίασης έργου , έληξε , η νέα παρέμβαση εντεταλμένου (διορισμένου από τον Δήμαρχο) συμβούλου του Δημάρχου , ήρθε να βάλει νέα φωτιά στην Δημοτική αρχή και στην  σοβούσα διαμάχη νομής και διανομής της εξουσίας . Πρόκειται ουσιαστικά για προσπάθεια πολιτικού καπελώματος της Δ.ΟΜ , δηλαδή των εκλεκτών του λαού (Δημοτικούς Συμβούλους) αίροντας το αναφαίρετο δικαίωμα μα και υποχρέωσή τους μαζί , να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από τον λαό μεταβιβάζοντας την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου στους διορισμένους από τον Δήμαρχο συνεργάτες . Και το απαιτούν ποιοι αυτό ; Αυτοί που ο λαός ως υποψηφίους Δημ. Συμβούλους τους είπε ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σπίτι τους .

Πρώτη φορά σε πολιτικό επίπεδο συμβαίνει οι διορισμένοι να απαιτούν από τους εκλεκτούς του λαού να παραιτηθούν της πολιτικής νομιμοποίησης να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από τους δημότες , να παραιτηθούν οικειοθελώς αυτής και να μεταβιβάσουν την πολιτική ευθύνη άσκησης πολιτικής και διακυβέρνησης στους διορισμένους ειδικούς συνεργάτες και μάλιστα με τρόπο πολιτικά απαιτητό που στην πολιτική ορολογία ερμηνεύεται ως  πολιτικό τελεσίγραφο – εκβιασμό , που ειλικρινά όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα , δεν έχει ανάλογο προηγούμενο.

Η νέα παρέμβαση δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά μια κυνική ομολογία  ότι η αντιπαράθεση διορισμένων και αιρετών της δημοτικής αρχής έχει ακόμα δρόμο και τεράστιο πολιτικό  κόστος  για την Δημοτική Αρχή βέβαια καθώς αποδεικνύει προσπάθεια αλλοίωσης της λαϊκής ετυμηγορίας , την μεταφορά της ευθύνης διακυβέρνησης σε μη αιρετά πρόσωπα με στόχο την νομή και διανομή της εξουσίας που ως μη όφειλαν απαιτούν δια τελεσιγράφων να τους παραδοθεί και μάλιστα άνευ όρων . Μια ενδελεχή μελέτη της χθεσινής επιστολής δείχνει το εύρος του πολιτικού προβλήματος που σοβεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής και αν δεν αρθεί την οδηγεί σε μια πορεία πολιτικής αυτοκαταστροφής .

Το τραγικότερο όλων όμως δεν είναι μόνο αυτό . Πραγματικός πολιτικός στόχος και  σκοπός  είναι η πολιτική ομηρία του ίδιου του Δημάρχου ο οποίος με την λογική της χθεσινής παρέμβασης του εντεταλμένου συνεργάτη του , αποκόπτεται πλήρως από το πολιτικά και ηθικά νόμιμο θεσμικό πολιτικό όργανο που προέκυψε με ψήφο , που αναμφισβήτητα είναι η Δημοτική Ομάδα η οποία αντί να είναι το όργανο χάραξης και άσκησης πολιτικής , μετατρέπεται σε απλό παρατηρητή των δρώμενων στον Δήμο  καθώς το κέντρο βάρος από υπόθεση των αιρετών μεταφέρεται και μετατρέπεται σε υπόθεση των διορισμένων συνεργατών .

Αλλά πόσο πολιτικά αφελής μπορεί να είναι κάποιος που φέρει τον τίτλο του εντεταλμένου συνεργάτη όταν ομολογεί κυνικά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν οφείλεται στους ανθρώπους που μόχθησαν , που έτρεξαν , που μάτωσαν για να διεκδικήσουν και τελικά να λάβουν την ψήφο των Δημοτών , αλλά μόνο στον Δήμαρχο και στο προεκλογικό στενό επιτελείο , δηλαδή στους ίδιους ;

Αν μεν πρόκειται για πολιτική αφέλεια ενός μη αιρετού συνεργάτη , αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί . Δυστυχώς απ΄ ότι δείχνει , ο τόνος και το ύφος της επιστολής πρόκειται για συνέχεια ενορχηστρωμένης ενέργειας η οποία φέρει τον Δήμαρχο σε ευθεία σύγκρουση με τους αιρετούς της ομάδας του και αν δεν αρθούν αυτές οι λογικές που προσπαθούν να του επιβάλουν , πολύ σύντομα ο Δήμαρχος θα χάσει κάθε επαφή με το  κατ΄ εξοχήν θεσμικό πολιτικό όργανο με το οποίο εξουσιοδοτήθηκε να κυβερνήσει και αυτό είναι η Δ.ΟΜ , φέροντας ακεραία την πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή .

Δεν ξέρω αν η χθεσινή παρέμβαση του εντεταλμένου συνεργάτη ήταν εις γνώση του ή όχι  (αν ήταν πρόκειται για μέγα πολιτικό ολίσθημα), αλλά η ενέργεια αυτή λειτουργεί ως πολιτικός ναρκοθέτης του Δημάρχου καθώς  τον παρουσιάζει ως άβουλο πολιτικά , καθοδηγούμενο από μη αιρετά πρόσωπα , βάζοντάς τον  απέναντι στους εκλεκτούς του λαού , δηλαδή με την ίδια την λαϊκή ετυμηγορία έτσι όπως εκφράστηκε σε πρόσωπα .

Δυστυχώς οι ασκοί του Αιόλου για την Δημοτική Αρχή την άνοιξαν  , την συνεχίζουν και την διευρύνουν οι άνθρωποι που ο ίδιος εμπιστεύτηκε και διόρισε και όπως όλα δείχνουν ότι με την ανοχή του  τον οδηγούν πολιτικά σε ολισθηρό δρόμο χωρίς επιστροφή κάτι που για να ανατραπεί απαιτεί νέες πολιτικές πρωτοβουλίες καθώς αποδεικνύει  να μην έλαβε το μήνυμα και τον πολιτικό προβληματισμό της Ομάδας τα μέλη της οποίας αναγκάζονται να διεκδικούν το πολιτικά αυτονόητο .  Ότι δηλαδή έχουν την πολιτική νομιμοποίηση και αποτελούν το μόνο πολιτικό όργανο που μαζί με τον Δήμαρχο χαράσσουν και ασκούν πολιτική .

Κάθε άλλη άποψη απλώς υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων μακράν των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών ενώ πολιτικά από-νομιμοποιεί την Δημοτική Αρχή συνολικά από το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας έτσι όπως αποτυπώθηκε σε πρόσωπα καθώς αυτές οι απόψεις οδηγούν τον Δήμαρχο σε πολιτική επιτροπεία .

Αν ο Δήμαρχος δεν θέλει να βρίσκεται σε πολιτική επιτροπεία μη αιρετών προσώπων είναι υποχρεωμένος να τελειώσει αυτά τα παιχνίδια των συνεργατών του . Αν δεν το κάνει πολύ σύντομα θα αντιληφθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο ωθείται κάτι που στο επόμενο στάδιο οδηγεί σε πολιτική απομόνωση και έξοδο προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Δημάρχου και το προσωπικό του φυσικά .

Η απόφαση δική του !!

  • Γιάννης

    Απόλυτα σωστή η τοποθέτηση του κ. Καλύβα!

    Μεταφέρει τη φωνή του λαού της Καλαμπάκας!
    Έλεος με τη διαμάχη των ειδικών συμβούλων- αιρετών!

    Ακόμη αναμένουμε την επόμενη απόλυση συμβούλου!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .