Πόλη Πολιτισμού και του πνεύματος

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
31 Οκτωβρίου 2015, 08:37

Και να που σιγά –σιγά  η πόλη  αρχίζει να παίρνει  την ταυτότητα που της ταιριάζει και που μπορεί να την τοποθετήσει δίπλα στις πόλεις του κόσμου που ο πολιτισμός έχει υψηλή αξία. Αυτό το στοιχείο της πόλης  μας έρχεται  να ενισχύσουν τρία σημαντικά στοιχεία που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο τοπικό γίγνεσθαι και είναι η Βιβλιοθήκη , το μουσείο Φυσικής Ιστορίας  και Μανιταριών και τώρα το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας .

Αν τώρα σ΄  αυτά προστεθούν το γεωλογικό μουσείο στο Καστράκι  ,το Πλανητάριο Μετεώρων αλλά και το μουσείο εκθεμάτων από τις ανασκαφές στο σπήλαιο της Θεόπετρας , νομίζω πως η πόλη μπορεί  να χαρακτηρισθεί πόλη του Πολιτισμού και του Πνεύματος .

Πάντως αν σε όλα αυτά τα ωραία μπορούσε να προστεθεί το Ίδρυμα Μετεώρων , ένας πολυδύναμος Οργανισμός , νομίζω πως  θα ολοκληρώνονταν  ένα μεγάλο κομμάτι που θα άλλαζε την  πορεία αυτής της πόλης και της περιοχής .

Ας ευχηθούμε πως ανάλογη πρόοδο θα υπάρξουν και σε άλλους κρίσιμους τομείς , όπως λ.χ στο επίπεδο της αξιοποίησης  του φυσικού περιβάλλοντος  και του τουρισμού !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .