«Πνίγηκε» στο χρυσό η Γερμανία

31 Δεκεμβρίου, 2016 10:02 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν κερδισμένοι  από την κρίση της Ευρωζώνης μάλλον κάνουν λάθος . Κάποιες χώρες , όπως η Γερμανία λ.χ  , κερδίζουν και μάλιστα  τα κέρδη τα επενδύουν σε χρυσό . Συγκεκριμένα η  Bundesbank επιχειρεί τον επαναπατρισμό ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων χρυσού εντός της χώρας κατέχοντας το  δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα  στον κόσμο .

Η Bundesbank, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, επαναπάτρισε φέτος μεγαλύτερο μέρος του αποθεματικού χρυσού της χώρας από ό,τι σχεδίαζε, καθώς κινείται για την επάνοδο στη χώρα του μισού και πλέον αποθέματός της  .«Φέραμε πίσω στη Γερμανία  πολύ περισσότερο χρυσό το 2016 από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Πλέον, σχεδόν το μισό απόθεμα χρυσού βρίσκεται στη Γερμανία», είπε ο Βάιντμαν στη Bild, σύμφωνα με την περίληψη άρθρου της εφημερίδας  που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της .

Όταν ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη, πολλοί Γερμανοί εκφράστηκαν υπέρ του επαναπατρισμού του αποθεματικού της Bundesbank σε χρυσό (3.381 τόνοι) και της φύλαξής του εντός της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα είχαν αμφισβητήσει αν ο χρυσός υπάρχει πραγματικά ακόμη, εξωθώντας το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα να δημοσιοποιήσει μια μακροσκελή λίστα με τις λεπτομέρειες για το αποθεματικό του το 2015.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός της Γερμανίας φυλάσσονται σήμερα περίπου 1.600 τόνοι χρυσού και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί στους 1.700 τόνους ως το 2020.

Τώρα , αν νομίζουμε ότι μ΄ αυτές τις πρακτικές και πολιτικές που ασκεί η Γερμανία υπάρχει περίπτωση να έχει μέλλον η Ευρωζώνη αλλά και η Ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα , μάλλον δεν τους ενδιαφέρει η Ε.Ε ή τους ενδιαφέρει  μόνο ως προς την συσσώρευση κερδών από την εκμετάλλευση  της  κρίσης .

Συνεπώς το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. κατ΄ επέκταση , θα τεθεί βραχυπρόθεσμα εν αναμφιβόλω . Αν λοιπόν τα κράτη μέλη δεν εναντιωθούν στην πολιτική γερμανοποίησης της Ευρώπης και δεν ασκήσουν πολιτικές για μια Ευρωπαϊκή Γερμανία , τότε ας μην έχουν καμία αμφιβολία ότι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Αυτό σημαίνει όμως συγκρούσεις με την κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί κάτι που  όμως δεν συνηθίσει να κάνει η Ευρώπη .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.