Πνευματική καθοδήγηση

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Ιουλίου 2015, 08:20

Ο λαός λέει ότι το πάθημα γίνεται μάθημα  και ότι από τα λάθη μας μαθαίνουμε .

Λοιπόν , η χώρα έφτασε κοντά στην ασύντακτη πτώχευση τα προεόρτια της οποίας βιώσαμε ακροθιγώς βέβαια καθώς τα Α.Τ.Μ δεν σταμάτησαν να δίνουν τα 60 ευρώ αλλά και διότι με τα 60 και τα  120  των συνταξιούχων  προσαρμόσαμε  την καθημερινότητά    μας .

Αντί να κάνουμε την αυτοκριτική  μας ως λαός για τις δικές μας ευθύνες , εμείς τις επιρρίπτουμε  στους θεσμούς και στους δανειστές  καθώς θεωρούμε ότι είναι υποχρεωμένοι να μας τροφοδοτούν με ρευστότητα αενάως .

Και έτσι  ξαναρχίσαμε . Κορώνες  αριστεροσύνης , απεργίες και ένα πολιτικό σύστημα  που  αρνείται  πεισματικά να πει την πικρή αλήθεια στον λαό αφήνοντας σιγά – σιγά να ξεχαστεί η τραγική εμπειρία και έτσι να επανέλθουμε σε μια φαινομενική κοινωνική κανονικότητα  αλλά με  ενεργά όλα εκείνα που υποσκάπτουν τα θεμέλια  της χώρας .

Λοιπόν , αν δεν καταλάβουμε τι ακριβώς μας συνέβη  και γιατί μας συνέβη και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε , μάλλον πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε στα ίδια  κάτι που απαιτεί πνευματική καθοδήγηση καθώς η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά και πνευματική μαζί  !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .