Πνευματικά Μετέωρα

28 Απριλίου, 2016 11:13 Επιμέλεια: /

cms-image-000005830

Για όποιον αναζητά κάτι το ξεχωριστό τις άγιες μέρες του Μεγαλοβδόμαδου δεν έχει παρά να ανηφορήσει σε κάποιο από τα Μετεωρίτικα μοναστήρια και να παρακολουθήσει τις ιερές ακολουθίες που τελούνται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιουργώντας μια μοναδική πνευματική μέθεξη .
Είναι το τοπίο που μεταξύ ουρανού και γης σε υποβάλει ; Οι ηδύλαλες φωνές του ψαλτηρίου , είναι ο απόγειος των μεγάλων στιχουργημάτων και μελωδιών ή η ευωδιά του μοσχοθυμιάματος … , ή μήπως όλα αυτά μαζί ; Πάντως η ατμόσφαιρα έχει μια απίστευτη πνευματικότητα που αποκαθάρει από πεζούς λογισμούς και έννοιες της καθημερινότητας της ούτως ή άλλος χαμοσερνάμενης ζωής !!!
Σήμερα το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου …» , αύριο το βράδυ το «…Ω γλυκύ μου έαρ…» και μεθαύριο φυσικά το «Χριστός Ανέστη…» .Όλος ο μουσικός και στιχουργικός πλούτος της Ορθοδοξίας αποδιδόμενος μέσα από την βυζαντινή τέχνη σε στιγμές μεγαλουργίας ακολουθώντας την πορεία του Ιησού προς τον Θείο Πάθος , τον Σταυρικό θάνατο στον Γολγοθά για την δική μας σωτηρία !!!
Καλό Πάσχα !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.