Πλούσιες οι εκδηλώσεις στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου – Την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος το Δασαρχείο Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
6 Αυγούστου 2017, 17:56

Μεταμόρφωση του Σωτήρος σήμερα  και για ακόμη μια χρονιά το Δασαρχείο Καλαμπάκας οργάνωσε το πανηγύρι του ομώνυμου Ιερού Ναού στη θέση Κουκουφλί Ασπροποτάμου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.
Επίκεντρο για ακόμα μια φορά το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο των εγκαταστάσεων του δασαρχείου Καλαμπάκας στην περιοχή Κουκουφλί Ασπροποτάμου.
Στο συγκεκριμένο εκκλησάκι κάθε 6 Αυγούστου γίνεται ουσιαστικά το αντάμωμα των Ασπροποταμιτών δεδομένου ότι συμπίπτει με την παρουσία στα χωριά της περιοχής των απανταχού Ασπροποταμιτών.
Να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχει ανεγερθεί από το δασαρχείο Καλαμπάκας στο χώρο των εγκαταστάσεων του συμπλέγματος Κουκουφλίου που ως γνωστόν αποτελούσε το ορμητήριο των δραστηριοτήτων του δασαρχείου Καλαμπάκας φιλοξενώντας τους δασεργάτες.
Σήμερα, που η ερημιά βασιλεύει στις εγκαταστάσεις δεδομένου ότι το δασαρχείο σταμάτησε τις δραστηριότητες του στην περιοχή το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παραμένει πόλος έλξης αλλά και σημείο αναφοράς των Ασπροποταμιτών.
Έτσι το απόγευμα παραμονή της γιορτής [ χθες   Σάββατο ] της Μεταμορφώσεως αλλά και ανήμερα [ σήμερα Κυριακή] το δασαρχείο Καλαμπάκας πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεις ανοίγοντας τις πύλες του Ναού αλλά και των εγκαταστάσεων.
Η παράδοση χρόνων τηρήθηκε και εφέτος μιας  και ο Δασάρχης Χρήστος Πίσσιας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή, προσκάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Σάββατο  (5 Αυγούστου) το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, ενώ σήμερα Κυριακή (6 Αυγούστου) το πρωί ξεκίνησε ο όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική θεία λειτουργία, με την καθιερωμένη αρτοκλασία.
Από όλους τονίστηκε ότι το δασαρχείο συνεχίζει την παράδοση χρόνων και τη μέρα της πανηγύρεως του Ναού της Μεταμόρφωσης υποδέχεται με χαρά όλους όσους επισκέπτονται την περιοχή.
Και όπως είναι καθιερωμένο μετά την θεία λειτουργία το Δασαρχείο προσφέρει παραδοσιακό φαγητό φασολάδα σε όλους τους πανηγυριώτες.
Τελετάρχες των εκδηλώσεων ήταν οι Υπάλληλοι του Δασαρχείου Αλέξης Γκίκας και Σταύρου Ευάγγελος , χωρίς να υπολείπεται η προσφορά όλων των εργαζομένων του Δασαρχείου Καλαμπάκας αλλά και συνταξιούχων , που 10 ημέρες τώρα δούλευαν ακατάπαυστα για να προετοιμάσουν τον χώρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .