Πλούσιες οι εκδηλώσεις στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου – Την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος το Δασαρχείο Καλαμπάκας

6 Αυγούστου, 2016 18:35 Επιμέλεια: /

koykoyfli 2016 (44)

Μεταμόρφωση του Σωτήρος σήμερα   και για ακόμη μια χρονιά το Δασαρχείο Καλαμπάκας οργάνωσε το πανηγύρι του ομώνυμου Ιερού Ναού στη θέση Κουκουφλί Ασπροποτάμου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.
Επίκεντρο για ακόμα μια φορά το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο των εγκαταστάσεων του δασαρχείου Καλαμπάκας στην περιοχή Κουκουφλί Ασπροποτάμου.
Στο συγκεκριμένο εκκλησάκι κάθε 6 Αυγούστου γίνεται ουσιαστικά το αντάμωμα των Ασπροποταμιτών δεδομένου ότι συμπίπτει με την παρουσία στα χωριά της περιοχής των απανταχού Ασπροποταμιτών.
Να σημειωθεί ότι το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχει ανεγερθεί από το δασαρχείο Καλαμπάκας στο χώρο των εγκαταστάσεων του συμπλέγματος Κουκουφλίου που ως γνωστόν αποτελούσε το ορμητήριο των δραστηριοτήτων του δασαρχείου Καλαμπάκας φιλοξενώντας τους δασεργάτες.
Σήμερα, που η ερημιά βασιλεύει στις εγκαταστάσεις δεδομένου ότι το δασαρχείο σταμάτησε τις δραστηριότητες του στην περιοχή το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παραμένει πόλος έλξης αλλά και σημείο αναφοράς των Ασπροποταμιτών.
Η παράδοση χρόνων τηρήθηκε και εφέτος μιας  και ο Δασάρχης Χρήστος Πίσσιας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή, προσκάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Παρασκευή  (5 Αυγούστου) το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, ενώ σήμερα  Σάββατο (6 Αυγούστου) το πρωί ξεκίνησε ο όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική θεία λειτουργία, με την καθιερωμένη αρτοκλασία, όπου Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Τζεβελέκας.
Από όλους τονίστηκε ότι το δασαρχείο συνεχίζει την παράδοση χρόνων και τη μέρα της πανηγύρεως του Ναού της Μεταμόρφωσης υποδέχεται με χαρά όλους όσους επισκέπτονται την περιοχή.

Και όπως είναι καθιερωμένο μετά την θεία λειτουργία το Δασαρχείο προσφέρει παραδοσιακό φαγητό φασολάδα σε όλους τους πανηγυριώτες.
Τελετάρχες των εκδηλώσεων ήταν οι Υπάλληλοι του Δασαρχείου Αλέξης Γκίκας και Σταύρου Ευάγγελος , χωρίς να υπολείπεται η προσφορά όλων των εργαζομένων του Δασαρχείου Καλαμπάκας αλλά και συνταξιούχων , που 10 ημέρες τώρα δούλευαν ακατάπαυστα για να προετοιμάσουν τον χώρο.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.