Πλήθος προσκυνητών

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Σεπτεμβρίου 2018, 08:18

Τελικά , κάτι  ιδιαίτερο πρέπει να γίνεται στον Τίμιο Σταυρό Δολιανών Ασπροποτάμου . Στην ακολουθία του Μεγάλου  εσπερινού το βράδυ της Πέμπτης πολλοί προσκυνητές ανέβηκαν στον Ασπροπόταμο προκειμένου να συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες με αφορμή την πανήγυρη της  Μονής .

Ήταν μια  μυσταγωγική βραδιά που οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ιδιαίτερα . Αίσθηση προκάλεσε η προσλαλιά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σιαμάδων Αρχιμανδρίτη Μακάριου ο οποίος μίλησε από καρδιάς για το νόημα της μεγάλης εορτής   της Χριστιανοσύνης καλώντας όλους να σηκώσουν χωρίς βαρυγκωμά τον ατομικό σταυρό . Κατά τ΄ άλλα σήμερα το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού έχει την τιμητική του καθώς θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το νομό .

Η παρουσία  τριών Μητροπολιτών και η τέλεση πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία για το ίδιο  το μνημείο και την περιοχή κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ποιμενάρχη μας κ. Θεόκλητο που από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εδώ  έστρεψε το βλέμμα του  στην περιοχή του Ασπροποτάμου προχωρώντας στην αξιοποίηση των μνημείων της περιοχής !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .