Πιστοί στο ραντεβού τους χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον κόσμο στη Σουρωτή

admin
admin
12 Ιουλίου 2016, 10:26

Λαοθάλασσα χιλιάδων προσκυνητών κατέκλυσε για άλλη μία φορά το Ι.Ησυχαστήριο, όπου αναπάυεται ο Οικουμενικός Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης. Σιωπηλά με ευλάβεια, με κατάνυξη, συγκίνηση, δέος αλλά και χαρά, για τον μεγάλο Άγιο που πρεσβεύει στο Θεό για όλους μας, οι πιστοί προσκυνητές περίμεναν εως και 7 (!!!) ολόκληρες ώρες υπομονετικά, ώστε να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Παισίου και να καταθέσουν τον πόνο τους τα προβλήματα τους, τα βάρη τους και τις ευχαριστίες τους στην μεγάλη του αγκαλιά που τους χωρούσε όλους.

Στην Ι.Αγρυπνία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος σε σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην εμπειρία της γνωριμίας του με τον Άγιο. Τον Αρχιεπίσκοπο ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, για την αποδοχή της προσκλήσεως, ενώ και εκείνος αναφέρθηκε στο σπουδαίο βίο του λαοφιλέστερου Αγίου του αιώνα μας.

Η Ι.Αγρυπνία ξεκίνησε στις 20:00 όμως ήδη από νωρίς το απόγευμα παρα πολύς κόσμος είχε αρχίσει να δημιουργεί μεγάλη ουρά στον τάφο του Αγίου. Όσο περνούσαν οι ώρες ο κόσμος αυξανόταν με ταχύτατους ρυθμούς ενώ η πολύωρη αναμονή στον τάφο του Αγίου συνεχίστηκε και μετά το πέρας της Ι.Αγρυπνίας.

Όλοι αποχωρούσαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, με την ευχή να ξαναβρεθούν – όχι του χρόνου – αλλά πολύ πιο σύντομα, ξανά εκεί.

Την ευχή του Αγίου Παισίου να έχουμε . Αμήν

Χαίροις Πάτερ Παγκόσμιε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .