Πυροπροστασία

21 Ιουλίου, 2015 08:14 Επιμέλεια: /

fotia kalabaka (2)_DCE

Πολλά – λίγα , οι Ο.Τ.Α λαμβάνουν  από τον κρατικό προϋπολογισμό κάποια χρήματα  για πυροπροστασία . Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο  χωρίς να είναι και εμφανές αν οι Δήμοι αξιοποιούν ι αυτά τα χρήματα  προς τον σκοπό για τον οποίο τα λαμβάνουν  όπως λ.χ  καθαρισμός    περιαστικών  δασών   από  ξερά χόρτα , άνοιγμα δασικών δρόμων και μια σειρά άλλες μικροπαρεμβάσεις  που ελαχιστοποιούν  την πιθανότητα  εκδήλωσης φωτιάς από ένα τυχαίο γεγονός όπως το πέταμα ενός τσιγάρου ας πούμε  .

Το δάσος θέλει  καθαρισμό  και προσοχή για να μην συμβεί το κακό και αυτοί οι καθαρισμοί αν και όταν γίνονται  μάλλον είναι  πλημμελείς και ενθυμούμεθα τι δεν κάναμε όταν είναι πλέον αργά .

Πέραν αυτών θα πρέπει και ο κάθε πολίτης να προσέχει ώστε να μην γίνεται  , εν τη απροσεξία του  , αίτιος πρόκλησης φωτιάς  . Και πρέπει να παρεμβαίνουμε και λίγο παραέξω  από την αυλή  μας , κυρίως   σε περιοχές του πολεοδομικού ιστού που γειτνιάζουν με περιαστικά δάση  , ώστε να προστατεύουμε και τα σπίτι  μας και το δάσος από εκδήλωση πυρκαγιών .Αν αυτά τα απλά τα κάναμε δεν θα είχαμε αυτόν τον όγκο  πυρκαγιών κάθε χρόνο .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.