Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που διαβιούν στα Τρίκαλα

30 Ιανουαρίου, 2017 17:40 Επιμέλεια: /

PROSF

Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που διαβιούν στα Τρίκαλα υλοποιείται άμεσα. Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνδετικό κρίκο τον Δήμο Τρικκαίων, από εκπρόσωπο του San Francisco State University με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με τη συνεισφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σήμερα το πρωί, η εκπρόσωπος κ. Λίντια Στακ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, συνοδευόμενη από την κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα, από το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή μας, καθώς οι τρικαλινοί από πέρυσι έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.
Η καθηγήτρια κ. Στακ μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο. Τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, εθελοντικά ζήτησαν να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση. Μετά τα σχετικά σεμιναριακά προγράμματα, καλούνται πλέον να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε συγκεκριμένη ομάδα των προσφύγων που διαβιούν στον χώρο φιλοξενίας τους. Στόχος, η συνδρομή στην ενσωμάτωση και η απόκτηση εφοδίων για τη συνέχεια της ζωής τους. Εξάλλου, το πρόγραμμα αυτό δρα βοηθητικά στα μαθήματα που παρέχει ήδη η ελληνική Πολιτεία στα προσφυγόπουλα, τις απογευματινές ώρες και στα Τρίκαλα.
Ετσι πλέον, εκτός της μόρφωσης στα βασικά μαθήματα, τα μικρά παιδιά και οι μητέρες τους θα μπορούν να αποκτούν και γνώσεις στην αγγλική, με πολλαπλά οφέλη για την επικοινωνία τους.
Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, έγινε επιτόπιος έλεγχος των εγκαταστάσεων στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, για να διευκρινιστούν και να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.