Πιλοτικά σε 17 Δήμους η νέα «Κοινωφελής» – Ακολουθούν άλλοι 32

3 Μαρτίου, 2016 09:32 Επιμέλεια: /

233b63fd36781b6a61d8914efef49afd4ce9fa55.380.285.bbfe8cb2b357dcf27a9feb8d80c4a5a8dcc425d2

Η νέα γενιά προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 17 Δήμους της Χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση σε άλλους 32, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα», που συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, την Τετάρτη.Όπως εξήγησε, τα νέα αυτά προγράμματα θα έχουν διάρκεια οκτώ (8) μηνών και όχι πέντε (5), όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Θέλω να πιστεύω ότι ίσως έχει έρθει η εποχή που οι δυνάμεις που υποστηρίζουν, εδώ και καιρό, σθεναρά την πολιτική λιτότητας, θα υποχωρήσουν», υπογράμμισε η αναπληρώτρια Υπουργός και ανέφερε ακόμη πως, τόσο ο ΟΟΣΑ, όσο και η ομάδα των G20 προκρίνουν ως πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, τη δημοσιονομική επεκτατική πολιτική.

Η παροχή εγγυημένης απασχόλησης στα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων, συνέχισε, αποτελεί τμήμα της δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής, κάνοντας ειδική αναφορά στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία, όπως είπε, παρέχουν εγγυημένη απασχόληση, αλλά θεωρούνταν μέχρι σήμερα από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως παθητικές πολιτικές.

Η κα. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στα κονδύλια στους πόρους που διατίθενται για την ανεργία, υπογραμμίζοντας ότι, στην Ελλάδα τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που απομένουν για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι πενιχρά, παρότι η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

«Η ίδρυση Ταμείου Ανεργίας που προτάθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας», τόνισε, «είναι καθοριστικής σημασίας, αν επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το πρόβλημα της ανεργίας», σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

epoli.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.