Πιέσεις στον Δήμο Καλαμπάκας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

6 Μαρτίου, 2016 12:54 Επιμέλεια: /

athlitika dimos basilikis 1_DCE

Σοβαρές είναι όπως μαθαίνουμε οι πιέσεις προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη να δεχτεί την κατασκευή και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Καλαμπάκα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση παίζουν μεγάλο ρόλο κάποιες προσωπικές παρεμβάσεις είτε πολιτικών προσώπων , είτε  επαγγελματιών που έχουν συμφέρον να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή.

Τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι οι εγκαταστάσεις της πρώην ¨Water park¨ στους Αγίους Θεοδώρους , κοντά στην εθνική οδό Καλαμπάκας –  Τρικάλων , εγκαταστάσεις που περιήλθαν στον πρώην Δήμο Βασιλικής και δη στον Δήμο Καλαμπάκας . Εκεί θα γίνουν ( κατα τις πληροφορίες ) μόνιμες εγκαταστάσεις για περίπου 250 πρόσφυγες.

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης επιμένει πως η περιοχή Καλαμπάκας δεν ενδείκνυται για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων γιατί θα πληγεί ο Τουρισμός και δεύτερο λόγω της θρησκευτικότητας.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΊάς

    Στο χώρο της¨Water land¨ στους Αγίους Θεοδώρους είχαν την δυνατότητα η πρώην και η νυν δημοτικές αρχές , να συγχρηματοδοτηθεί το έργο μέσα από το πρόγραμμα LEADER και να λειτουργήσει ως κολυμβητήριο και χώρος αθλοπαιδιών. Οι άρχοντες προτίμησαν να αλλάζουν πλακάκια σε πλατείες χωριών που δεν χρειάζονταν ανακατασκευή. Έργα βιτρίνας που δεν δημιούργησαν ούτε μια θέση εργασίας.
    Όσο για την φιλοξενία προσφύγων σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Αβραμόπουλου οι πρόσφυγες σε ένα μήνα θα έχουν φτάσει στις 100.000 οπότε δύσκολα τα πράγματα και το 250 ίσως γίνει 1500.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.