Πιέσεις στον Δήμο Καλαμπάκας για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

admin
admin
6 Μαρτίου 2016, 12:54

Σοβαρές είναι όπως μαθαίνουμε οι πιέσεις προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη να δεχτεί την κατασκευή και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Καλαμπάκα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση παίζουν μεγάλο ρόλο κάποιες προσωπικές παρεμβάσεις είτε πολιτικών προσώπων , είτε  επαγγελματιών που έχουν συμφέρον να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή.

Τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι οι εγκαταστάσεις της πρώην ¨Water park¨ στους Αγίους Θεοδώρους , κοντά στην εθνική οδό Καλαμπάκας –  Τρικάλων , εγκαταστάσεις που περιήλθαν στον πρώην Δήμο Βασιλικής και δη στον Δήμο Καλαμπάκας . Εκεί θα γίνουν ( κατα τις πληροφορίες ) μόνιμες εγκαταστάσεις για περίπου 250 πρόσφυγες.

Πάντως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης επιμένει πως η περιοχή Καλαμπάκας δεν ενδείκνυται για μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων γιατί θα πληγεί ο Τουρισμός και δεύτερο λόγω της θρησκευτικότητας.

  • ΟΧΊάς

    Στο χώρο της¨Water land¨ στους Αγίους Θεοδώρους είχαν την δυνατότητα η πρώην και η νυν δημοτικές αρχές , να συγχρηματοδοτηθεί το έργο μέσα από το πρόγραμμα LEADER και να λειτουργήσει ως κολυμβητήριο και χώρος αθλοπαιδιών. Οι άρχοντες προτίμησαν να αλλάζουν πλακάκια σε πλατείες χωριών που δεν χρειάζονταν ανακατασκευή. Έργα βιτρίνας που δεν δημιούργησαν ούτε μια θέση εργασίας.
    Όσο για την φιλοξενία προσφύγων σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Αβραμόπουλου οι πρόσφυγες σε ένα μήνα θα έχουν φτάσει στις 100.000 οπότε δύσκολα τα πράγματα και το 250 ίσως γίνει 1500.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .