Πεζοπορία με την ΟΛΚ στα Μετέωρα

admin
admin
13 Απριλίου 2017, 17:38

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 9/4/2017, η προγραμματισμένη πεζοπορία της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας στα Μετέωρα.

Συμμετείχαν περίπου 40 άτομα, τα οποία είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε τμήματα των παραδοσιακών μονοπατιών, καθώς και να θαυμάσουν το απαράμιλλο φυσικό κάλος της περιοχής μας.

Η πορεία που επιλέχθηκε, από τον συντονιστή Γιάννη Χονδρό, ήταν μία εύκολη, κυκλική διαδρομή 6 περίπου χιλιομέτρων, η οποία ολοκληρώθηκε από τους συμμετέχοντες σε 3 περίπου ώρες και είχε ως εξής:

Καλαμπάκα (Παναγία) – Παλιόστρατα – Κλεφτογιώργης – Σταυρός- Μάρμαρο – Πλ. Καστρακίου – Μαντηλάς – Παλιοκρανιές – Πέταλο – Καστανιές – Ταξιάρχες – Μονοπάτι Αγ. Τριάδας – Παναγία.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή έχει προταθεί από την Ο.Λ.Κ., ως πρώτης προτεραιότητας (ως προς συντήρηση) μονοπάτι, για τους παρακάτω λόγους:

·        Είναι βατή και εύκολη διαδρομή απείρου κάλους.

·        Ενώνει τους οικισμούς πεζοπορικά.

·        Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει είτε από την Καλαμπάκα, είτε από το Καστράκι και να ολοκληρώσει στο ίδιο μέρος απ’ όπου ξεκίνησε.

·        Ενώνει άλλα βασικά μονοπάτια της περιοχής, για όποιον θέλει να επεκτείνει την πεζοπορία του.

·        Μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη σα μοναστήρια.

 

Ευελπιστούμε ως ορειβάτες, ότι κάποια στιγμή οι αρμόδιοι θα αναλάβουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε ν’ αναδειχθούν τα μοναδικά, παραδοσιακά και ιστορικά μονοπάτια του τόπου μας.

 

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .