Πέθανε η βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ μετά τη δολοφονική επίθεση

admin
admin
16 Ιουνίου 2016, 20:55

Υπέκυψε στα τραύματά της η 42χρονη βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ.

Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ η Κοξ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της.

Στην επίθεση τραυματίστηκε, επίσης, ένας 77χρονος άνδρας, του οποίου η ζωή δεν απειλείται.

Ένας 52χρονος άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι Αρχές δεν αναζητούν κάποιον άλλο ύποπτο και ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς διεθνείς προεκτάσεις.

Η Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με την εκστρατεία για το δημοψήφισμα.

Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» πριν επιτεθεί στην Κοξ, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων, τους οποίους πήγε να χωρίσει η βουλευτής.

Τόσο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, όσο και εκείνη που τάσσεται κατά καταδίκασαν την επίθεση και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δράσεις τους και αύριο, Παρασκευή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .