Περισσότεροι φέτος οι εκθέτες της Εμποροπανήγυρης Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Ιουλίου 2016, 12:39

Μια πολύ καλή χρονιά θα είναι η φετινή , δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εκθετών σε ότι αφορά την Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας.

Ως γνωστόν στις 20 Ιουλίου η Καλαμπάκα γιορτάζει το πανηγύρι του Αι Λιά αποτελούσε το σημαντικότερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός.

Βέβαια στην πορεία πολλά πράγματα, που χαρακτήριζαν την ετήσια εμποροπανήγυρη της Καλαμπάκας, άλλαξαν, ωστόσο το άρωμα των παλαιών καλών ημερών της εμποροπανήγυρης παραμένει αναλλοίωτο.
Και πως να μην αλλάξουν πράγματα όταν η τεχνολογική εξέλιξη επέβαλε νέους τρόπους συμπεριφοράς, λειτουργίας , έκφρασης αλλά και της οικονομικής κατάστασης.

Έτσι και το παραδοσιακό παζάρι άλλαξε κι αυτό προσαρμοζόμενο στη σημερινή πραγματικότητα και στις σύγχρονες ανάγκες.

Μπορεί τότε, να ήταν διαφορετικά και με νοσταλγία να τα αποζητούν οι παλαιότεροι αναμφίβολα όμως και η σημερινή εκδοχή του έρχεται να δώσει τον δικό του τόνο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ζωή.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης ήταν η δημοπρασία που κάνει ο Δήμος Καλαμπάκας προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο που θα κινηθεί.

Αυτό έγινε και όπως δείχνει η πρώτη εικόνα τα πράγματα είναι διαφορετικά από πέρυσι σε ότι σχετίζεται με την κάλυψη των χώρων που θα λειτουργήσει το παζάρι.

Φαίνεται πως η κακή οικονομική  κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες έχει ως αποτέλεσμα να προτιμούν την αγορά της Εμποροπανήγυρης.  Πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι φέτος  το ενδιαφέρον για ενοικίαση εκθετηρίων είναι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές ;

Μέχρι τώρα έχουν ενοικιαστεί 220 χώροι , με τους χώρους που χρησιμοποιούνται τα σουβλάκια να γίνονται ανάρπαστοι. Όπως τόνισε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Αναγνωστόπουλος , τελικά δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Όσο για την διάρκεια της Εμποροπανήγυρης φέτος θα διαρκέσει περισσότερες ημέρες αφού λήγει το Σάββατο και θα δοθεί ακόμη μια ημέρα παράτασης για όσους το επιθυμούν.

Τέλος επειδή η συλλογή των χρημάτων από τα ενοικιαστήρια είναι δύσκολη , αυτό θα γίνεται πριν την εγκατάσταση τους ενδιαφερόμενου και αντιστοιχεί για τα εμπορικά σε 150 ευρώ , ενώ για τα σουβλάκια 350 ευρώ. Οι Καλαμπακιώτες εκθέτες , άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π. , θα τύχουν μια έκπτωση του 20%.

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .