Περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Μετεώρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργου Χαντζιάρα στο αμαξοστάσιο και σχολεία στην Καλαμπάκα και το Καστράκι

admin
admin
23 Μαΐου 2019, 17:49

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του δήμου,την Ξυλογλυπτική Σχολή, το ΕΠΑΛ και το δημοτικό σχολείο Καστρακίου.

Στην περιοδεία με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Χαντζιάρα συμμετείχαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Δημουλάς

και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Βάλλας Βάϊος, Ζιάκας Αθανάσιος,

Καραλής Ιωάννης, Κεραμίδας Λεωνίδας.

Στο αμαξοστάσιο ανοίχτηκε συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες δουλειάς, τα 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις των εργαζομένων ενώ οι εργαζόμενοι μας αναφέρανε ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στο συντονισμό της δουλειάς τους.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού αναφερθήκανε στις απολύσεις που είχανε γίνει και όπως τότε έτσι και τώρα ή όποτε χρειαστεί θα είναι δίπλα τους, συμπαραστάτες τους στα προβλήματά τους.

Στην Ξυλογλυπτική σχολή συναντηθήκανε με καθηγητές και μαθητές, επικεντρώνοντας στην υποχρηματοδότηση για εργαλεία, εξοπλισμό, μηχανήματα κλπ, τα κτιριακά προβλήματα (ενα τεράστιο κτίριο που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν εστία) αλλά και την υποστελέχωση αφού λειτουργούν κυρίως με ωρομίσθιους ενώ ανέφεραν ότι θα θέλανε περισσότερες ώρες εργαστηρίων, ώστε να αναβαθμιστεί το πτυχίο τους.

Οι υποψήφιοι τους ευχηθήκανε καλή επιτυχία μιας και ήδη έχει ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος!

 

Στο ΕΠΑΛ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός της αλλαγής στο περιεχόμενο των βιβλίων καθώς όπως φαίνεται είναι μεγάλη η δυσκολία των μαθητών να αντεπεξέλθουν με αποτέλεσμα να σπρώχνονται ολοένα και περισσότεροι στα φροντιστήρια ακόμα και από μικρές ηλικίες, ενώ στο δημοτικό σχολείο Καστρακίου (ένα πολύ ωραίο κτίριο σε όμορφο περιβάλλον) δεν υπάρχουν αρκετά παιδιά κι έτσι το σχολείο είναι 3θέσιο.

 

Οι υποψήφιοι καλέσανε τους εργαζόμενους στο δήμο και την εκπαίδευση αλλά και τους μαθητές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το Κ.Κ.Ε. γιατί ήταν και θα είναι πάντα με το μέρος τους, να διεκδικούν όσα αξίζουν σε όλους και ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, που αποτελεί κύριο δικαίωμα του λαού και υποχρέωση του κράτους, όπου οι δήμοι και οι περιφέρειες θα έπρεπε να προστατεύουν και να διεκδικούν μεγαλύτερα κονδύλια και όχι να επιτρέπουν να απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .