Περί σεβασμού στην Ιερότητα της περιοχής των Μετεώρων και τον σεβασμό τους στις αρχές του Μοναστικού Βίου

10 Μαΐου, 2017 08:01 Επιμέλεια: /

xartopoyloy siriza ipopsifiotita episima  4_DCE

ΔΗΛΩΣΗ

Η ψήφιση του ν. 2351 το έτος 1995 σηματοδότησε για την περιοχή μας μία ιδιότυπη κατάσταση «ομηρίας» την οποία βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Κανένας νόμος δεν θα ήταν και δεν είναι σε θέση να «υποδείξει» στους κατοίκους της Καλαμπάκας αλλά και όλου του Δήμου την υποχρέωσή τους για σεβασμό στην Ιερότητα της περιοχής των Μετεώρων και τον σεβασμό τους στις αρχές του Μοναστικού Βίου. Την υποχρέωσή τους αυτή την διδάχθηκαν από τους προγόνους τους οι οποίοι υποδέχθηκαν τους πρώτους μοναχούς στα Μετέωρα και με τους οποίους έζησαν αρμονικά για εκατοντάδες χρόνια.

Θα μπορούσαμε και σήμερα να ζούμε αρμονικά αν κάποιοι δεν είχαν την άποψη ότι τα Μετέωρα ανήκουν μόνο σε αυτούς.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος την έκδοση του οποίου προβλέπει ο παραπάνω νόμος- και την ύπαρξη του οποίου οι πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας πληροφορήθηκαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ και το οποίο ήταν κρυμμένο στα συρτάρια της Περιφερειακής Ενότητας για πολλούς μήνες, συνοψίζει την πλέον σκοταδιστική άποψη που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η ανάπτυξη της περιοχής που συνδέεται άμεσα με τον εναλλακτικό τουρισμό και τις δράσεις στην περιοχή των Μετεώρων, δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν απαγκιστρωθούμε από τις αγκυλώσεις που εκφράζουν κύκλοι και θεσμοί με πρώτη την Δημοτική Αρχή η οποία απέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο την ταύτισή της με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα αδιαφορώντας για το καλό των δημοτών της.

Όσο για τα «κροκοδείλια δάκρυα» των κομμάτων οι κυβερνήσεις των οποίων επέβαλλαν και επέτρεψαν να δημιουργηθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ένα έχουμε να πούμε: Δεν ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο 2351/1995 και για 22 ολόκληρα χρόνια ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ έκαναν τίποτα για αυτό.

Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε ξεκάθαρο ότι κανείς δεν πρόκειται να μας εξορίσει από τον ίδιο μας τον τόπο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί να είναι τέτοιο που θα σέβεται την Ιερότητα του χώρου των Μετεώρων.

Κυρίως όμως θα παλέψουμε ώστε το Προεδρικό αυτό Διάταγμα να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν ότι η φύση τους χάρισε, να ζούνε χωρίς φόβο στον τόπο τους και να συμβάλλει  στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαμπάκας

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • Μαύρη Τουλίπα

    Όλα λάθος λοιπόν. Από άγνοια; Ισως! Από προπαγάνδα; Μπορεί! Από συμφέροντα; Ποιος ξέρει.
    Παίζουν όλα!

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.