Πέρασμα συμμετεχόντων του του FIM – Mototour of Nations από τη Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

admin
admin
7 Σεπτεμβρίου 2017, 18:13

Από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο και με επίκεντρο τα Ιωάννινα η ταξιδιωτική – περιηγητική συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (FIM).

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του περιηγητικού μοτοσυκλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών από όλη την υφήλιο, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η περσινή διοργάνωση έγινε στο Πόρτο ενώ η προπέρσινη στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό. Στην φετινή διοργάνωση έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή μοτοσυκλετιστές και μοτοσικλετίστριες από Ανδόρα – Βέλγιο – Γαλλία – Δανία – Ελβετία – Ελλάδα – Ιρλανδία – Ισπανία – Ιταλία – Καναδά – Κροατία – Μεγάλη Βρετανία – Μονακό – Πορτογαλία – Τουρκία – Τσεχία – Φινλανδία.

Ξεκινώντας από το Ήπειρος Παλλάς όπου και θα διαμένουν και με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων οδηγών και συνοδών της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.),  οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου, επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με την εντυπωσιακή παρέλαση όλων των μοτοσυκλετών μέσα στα Ιωάννινα, που θα ακολουθηθεί από επίσημο Gala Dinner και απονομές στην πισίνα του Epirus Palace.

Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά διεθνών μοτοσυκλετιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΜΟΤΟΕ στην Ελλάδα. Προηγήθηκε το 2016 το Ευρωπαϊκό συνέδριο της FIM που έγινε (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Καβάλα 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2016, ενώ έπονται το FIM-Europe Club meeting το 2018 και το FIM-Motocamp το 2019.

Η πρόθεση της MOTOE είναι, μέσω της συμμετοχής των εκπροσώπων της στα υψηλότερα κλιμάκια της FIM, η ανάληψη διεθνών εκδηλώσεων υψηλής προβολής, κάνοντας έτσι την «άγνωστη» Ελλάδα, γνωστή, σε ένα διαφορετικό, υψηλού επιπέδου κοινό, προβάλλοντας άγνωστες σε αυτό γωνιές της πατρίδας μας.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια της Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο δήμος Ιωαννίνων, οι τοπικές Αρχές, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕΜΙ), καθώς και επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Πριν από λίγο βρέθηκαν στα γραφεία της Μ.Ο.Λ.Ε.Καλαμπάκας  αρκετοί συμμετέχοντες οι οποίοι επισκέφτηκαν τη Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Μακρής Σταύρος με άλλα μέλη της Λέσχης. Τους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα και αναψυκτικά λίγο πριν αναχωρήσουν για τα Ιωάννινα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .