Παύλος Πολάκης από την Καλαμπάκα – Κτίζουμε το σύστημα υγείας που ήταν στα όρια της κατάρρευσης

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Μαΐου 2017, 11:55

<< Πήραμε ένα σύστημα υγείας που βρισκόταν σε κατάρρευση …..και προσπαθούμε να το αναστηλώσουμε ..>> , ήταν τα λόγια του Αναπληρωτή Υγείας κου Πολάκη από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας , όπου επισκέφτηκε πριν λίγο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας , μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Διευθυντή κου Μάνθου  Σκύφτα.

Ο κος Σκύφτας υποδέχτηκε τον κο Πολάκη και αφού τον ξενάγησε στους χώρους του Κτηρίου για να έχει μια εικόνα για την κατάσταση , του έθεσε μια σειρά από αιτήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Μετά την γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Καλαμπάκας και τις διαρκείς οχλήσεις από τον Διευθυντή κο Μάνθο Σκύφτα , κλιμάκιο της Περιφέρειας αποτελούμενο από τρεις μηχανολόγους και η Διευθύντρια  Τεχνικών Υπηρεσιών κα  Καραγιάννη Ευθυμία βρέθηκαν  στο Κ.Υ. πραγματοποιώντας από κοντά αυτοψία και ξεκίνησε η σύναψη μελέτης  έτσι ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Κ.Υ.  κ. Σκύφτας είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός  έδειξε με την παρουσία του ενδιαφέρον για να δώσει λύση στα προβλήματα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ο κος Σκύφτας ανέφερε στον κο  Πολάκη ότι  πρέπει να υπογράψει την μελέτη που συντάσσει η Περιφέρεια  , ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί.

Ιδιαίτερο βάρος από τον Διευθυντή δόθηκε στις ελλείψεις ιατρών στο Κ.Υ. και δη σε ότι αφορά την ειδικότητα Παιδιάτρου και Ακτινολόγου.

Για τον Ακτινολόγο ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στο Κ.Υ. , ενώ η παρουσία Παιδιάτρου πρέπει να είναι συνεχής.

Ο κος Πολάκης άκουσε με ενδιαφέρον τα λεγόμενα του κου Σκύφτα και αφού είπε ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από  άλλες μονάδες , δεσμεύτηκε να βοηθήσει και στο θέμα του Παιδιάτρου και του Ακτινολόγου.

Έκανε μια σύντομη αναφορά στην κατάσταση που υπήρχε η Υγεία όταν η νυν Κυβέρνηση παρέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας λέγοντας ότι όλα ήταν υπό διάλυση.

Βρισκόμαστε πλέον σε καλύτερη Κατάσταση είπε, και τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα αφού και χρήματα δίνουμε και σε προσλήψεις  προσωπικού προβαίνουμε.

Εδόθη προτεραιότητα είπε κατ’ αρχήν στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας ( Νοσοκομεία ) και τώρα πλέων θα αναβαθμίσουμε και την πρωτοβάθμια φροντίδα.

 

  • XXL

    Από το δήμο ουδείς…
    Μόνο σε αφίξεις γαλάζιων celebrities βγάζουν selfies…….

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .