ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις πολιτών για την σοσιαλδημοκρατία

admin
admin
8 Σεπτεμβρίου 2015, 20:50

H ανίκανη, τυχάρπαστη και ιδεοληπτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκαλεί για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες γενικές εκλογές με αποτέλεσμα να έχουν διαλυθεί τα πάντα.

Και στο  ερώτημα τι ψηφίζουμε τώρα?   Πώς απαντάμε?

Σίγουρα  στήριξη  σε  όλα τα δημοκρατικά κόμματα του Ευρωπαϊκού τόξου με στόχο την δημιουργία μίας συμμαχικής κυβέρνησης  με ευρεία κοινωνική  βάση  και μείζονα κοινοβουλευτική συναίνεση.

Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες αυτή την φορά  θα επιβάλλουν με την ψήφο τους και τις συνεργασίες και τις αναγκαίες υπερβάσεις που θα απαιτηθούν

Στα δικά μας τώρα….

Η κρίση πολιτικά εξουθένωσε το ΠΑΣΟΚ και τον ενδιάμεσο μεταρρυθμιστικό χώρο. Όμως τίποτε δεν ήταν μοιραίο. Λάθη και προσωπικές στρατηγικές διαμόρφωσαν μια αλυσίδα χαμένων ευκαιριών, το  ανωτέρω σχήμα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Το αίτημα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη παράταξη θα προκύψει επιτακτικά την επόμενη των εκλογών .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία  η παρουσία των δυνάμεων εκείνων που μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας στηριγμένο στις αρχές της κοινωνικής συνοχής  και της της βιώσιμης ανάπτυξης. Των δυνάμεων που θα υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαφορετικότητα ,την περιεκτική δημοκρατία, την διαφάνεια και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών .Μία τέτοια κεντροαριστερά θέλουμε και ονειρευόμαστε χωρίς  παροχολογίες  και ψεύτικες υποσχέσεις.

Όταν δε μετά τις εκλογές εξασφαλιστεί  η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα όλοι εμείς στελέχη και ψηφοφόροι  της δημοκρατικής συμπαράταξης θα πρέπει να δρομολογήσουμε  τις διαδικασίες για την οργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου που θα αποσκοπεί  στην δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας  που  θα καθορίσει  τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες και θα διαμορφώσει ένα νέο δημοκρατικό  συμμετοχικό  μοντέλο κομματικής οργάνωσης, απορρίπτοντας κάθε είδος αρχηγισμού και παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος .

Η απεξάρτηση από τον λαϊκισμό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ένα εκρηκτικό μείγμα ακροαριστεράς  και ακροδεξιάς ασυναρτησίας έχει διαμορφωθεί  με συνεκτική ύλη  την απόλυτη απαξίωση της μεταπολίτευσης..

Επομένως στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη  ο κάθε πολίτης οφείλει  και να  γνωρίζει και  να ξέρει τι να ψηφίσει …η ευθύνη ανήκει  σε εμάς ατομικά  πλέον και όχι συλλογικά για το τι  Ελλάδα  επιθυμούμε να αφήσουμε στις επόμενες γενεές!

 

ΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 • STAGE

  ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ Η ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .

  ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

  ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ
  ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .