Παρουσιάστηκε η μελέτη Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του πρώην Δήμου Κλεινοβού

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Δεκεμβρίου 2014, 19:09

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας παρουσίαση  από τους αναδόχους μελετητές Βαλασσά Βαλσάμω Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Κουτάκο Χρήστο Μηχανικό Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης το Στάδιο Β1 της μελέτης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του πρώην Δήμου Κλεινοβού.
Δημότες, αιρετοί και εκπρόσωποι συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Κλεινοβού αλλά και όλου του Δήμου που το επιθυμούσαν , καλέστηκαν να παραστούν στην συγκεκριμένη ενημέρωση.
Η έγκριση του  Σταδίου Β1 έχει εισαχθεί προς παραλαβή στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου και εκεί θα διατυπωθούν οι τελικές προτάσεις. Λόγω της έκτασής του και της σημασίας του, θεωρήθηκε καλό να γίνει πριν αυτή αυτόνομη παρουσίασή του.
Το Στάδιο Β1  έχει παρουσιαστεί ξανά στις 19 Οκτωβρίου του 2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κλεινοβού και τους φορείς της περιοχής, αλλά δεν εγκρίθηκε λόγω απένταξής του από το 3ο ΚΠΣ. Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχαν γίνει οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις από τους φορείς της περιοχής και από τις αρμόδιες κατά τον Νόμο Υπηρεσίες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότεινε τη μελέτη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα έτη 2014-2015. Κατά συνέπεια επείγει η παραλαβή της μελέτης πριν την πάροδο τους τρέχοντος έτους.
Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον Δήμο Καλαμπάκας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής αφού κάθε δράση που θα ασκείται στην περιοχή θα έχει τον δικό της χώρο.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν αρκετά μεγάλο και πολλοί ήταν αυτοί που παρευρέθησαν στην ενημέρωση που έκαναν οι μελετητές.

DSC_6115_DCE DSC_6114_DCE DSC_6113_DCE DSC_6110_DCE DSC_6108_DCE DSC_6118_DCE

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .