Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για την Πολιτική Προστασία

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
3 Δεκεμβρίου 2019, 18:30

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη στην Καλαμπάκα η ενημέρωση για την Πολιτική Προστασία.

Στην ενημέρωση το παρών έδωσε αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους ο Αντιδήμαρχος κ. Φωλίνας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Σινάνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κ.α.

Η Πολιτική Προστασία είναι πολύ σημαντικός φορέας μιας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας, ο οποίος τονίζει τη σημασία της αυτο-δυναμίας των πολιτών και των κοινοτήτων. Δεδομένου ότι η Πολιτική Προστασία είναι πάντοτε έτοιμη για την προστασία του πολίτη και σχεδιάζει προγράμματα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, είναι βέβαιο πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτρέψουν εκατομμύρια θανάτους, καθώς ο πληθυσμός μιας χώρας είναι πολύτιμος και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ενίσχυση. Οι άνθρωποι μπορούν να ξαναχτίσουν μια χώρα ύστερα από μια καταστροφή της και ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για την οικονομική ασφάλεια της χώρας να προστατεύσει τους πολίτες της .

Σύμφωνα με την ψυχολογία, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και οι τραυματικές εμπειρίες, μπορούν να επιφέρουν συνέπειες προς τους εμπλεκόμενους, καθώς σε μια κατάσταση καταστροφής, θα αντιμετωπίσουν έντονες προσωπικές και κοινωνικές αλλαγές. Η κατάσταση αυτή είναι αναπόφευκτη, όμως για την αποκατάσταση των προ-υπαρχουσών συνθηκών, θα πρέπει να συνδυαστεί με την προσαρμογή των νέων. Η ομαλότερη προσαρμογή μπορεί να επιτευχθεί με την υποστήριξη του φορέα και των πόρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλει στους πολίτες μια άμεση απειλή θανάτου, τραυματισμού ή απώλειας. Η λήψη μέτρων για επιβίωση, αντικαθιστούν την ομαλότητα των συνθηκών της κανονικής τους ζωής, ενεργοποιώντας τους ενστικτώδεις μηχανισμούς, προκαλώντας μια δραματική αλλαγή στην καθημερινότητα και τις ενέργειές τους. Οι άνθρωποι μέσω αυτών των καταστάσεων, μπορεί να ευαισθητοποιηθούν συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Οι στόχοι της Πολιτικής Προστασίας είναι να σώσει την οικονομία και το δημόσιο τομέα της χώρας, να προστατέψει και να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές των περιουσιών των πολιτών, να επαναφέρει την παραγωγή της και να διατηρήσει τις αρμονικές κοινωνικές της συνθήκες.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις αρμοδιότητες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας και υπό την ευθύνη του διοιηκητή κ. Λφαζάνη.

Μίλησαν οι :

Αρχ/κας Γκοντής Απόστολος

Ανθ/ομος Μπάλτος Σταύρος

Πυρονόμος Μήτσιος Απόστολος

Ιατροί: Παπαϊωάννου Ευαγγελία και Ψύχου Χριστίνα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .