Παραίτηση του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου

23 Σεπτεμβρίου, 2015 15:23 Επιμέλεια: /

SONY DSC

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Romfea.gr», ο 83χρονος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο site που ειδικεύεται σε Εκκλησιαστικά θέματα, ο κ. Αλέξιος, ο επί 34 χρόνια Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, κατέθεσε επιστολή παραίτησης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Πλέον η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που θα συγκληθεί εκτάκτως καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτησή του και θα φέρει την αλλαγή στην θρησκευτική ηγεσία για την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με … φαβορί τον νυν Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο Νάση.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας και το 1981 Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

trikalanews.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΟΣ

    Κρίμα……….σίγουρα δνε θα μας λείψει για όσους είμαστε κοντά του και έχουμε ευεργετηθεί και ευεργετούμαστε από την αγάπη του. Με την ενέργεια του πιστεύω πως πλέον δείχνει ακόμη και στους ελάχιστους που δεν τον συμπαθούσαν, ότι έχει ένα πολύ υψηλά ιστάμενο ανάστημα. Η ενέργεια του δείχνει ότι δεν είναι κολλημένος στην Επισκοπική καρέκλα, όπως κάνουν άλλοι Επίσκοποι δικοί μας, κοντινοί μας, που είχαν δηλώσει εξάλλου ότι πριν 2 χρόνια έπρεπε να είχαν παραιτηθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι γλυκιά η καρέκλα και ο εγωισμός δνε τους αφήνει να δουν ότι στη ζωή δεν είναι αιώνιοι……..

    Άξιος ο πνευματικός μας Πατέρας, ο άγιος Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, ο οποίος επαληθεύει αυτό που συνοδεύει ως χαρακτηρισμό τον όσιο Αλέξιο, δηλαδή «άνθρωπος του Θεού».

    Άξιος, εις πολλά, υγιή έτη με προσευχή και δύναμη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.