Παραίτηση του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου

admin
admin
23 Σεπτεμβρίου 2015, 15:23

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Romfea.gr», ο 83χρονος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο site που ειδικεύεται σε Εκκλησιαστικά θέματα, ο κ. Αλέξιος, ο επί 34 χρόνια Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, κατέθεσε επιστολή παραίτησης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Πλέον η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που θα συγκληθεί εκτάκτως καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την παραίτησή του και θα φέρει την αλλαγή στην θρησκευτική ηγεσία για την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με … φαβορί τον νυν Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο Νάση.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (κατά κόσμο Θεόδωρος Μιχαλόπουλος), γεννήθηκε το 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, χειροτονήθηκε το 1954 Διάκονος και το 1961 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε καθηγητής στην Εκκλ. Σχολή Ξάνθης και παράλληλα Ιεροκήρυκας στην Ι. Μ. Ξάνθης. Εξελέγη το 1976 Τιτουλάριος Επίσκοπος Διαυλείας και το 1981 Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών.

trikalanews.gr

  • ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΟΣ

    Κρίμα……….σίγουρα δνε θα μας λείψει για όσους είμαστε κοντά του και έχουμε ευεργετηθεί και ευεργετούμαστε από την αγάπη του. Με την ενέργεια του πιστεύω πως πλέον δείχνει ακόμη και στους ελάχιστους που δεν τον συμπαθούσαν, ότι έχει ένα πολύ υψηλά ιστάμενο ανάστημα. Η ενέργεια του δείχνει ότι δεν είναι κολλημένος στην Επισκοπική καρέκλα, όπως κάνουν άλλοι Επίσκοποι δικοί μας, κοντινοί μας, που είχαν δηλώσει εξάλλου ότι πριν 2 χρόνια έπρεπε να είχαν παραιτηθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι γλυκιά η καρέκλα και ο εγωισμός δνε τους αφήνει να δουν ότι στη ζωή δεν είναι αιώνιοι……..

    Άξιος ο πνευματικός μας Πατέρας, ο άγιος Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, ο οποίος επαληθεύει αυτό που συνοδεύει ως χαρακτηρισμό τον όσιο Αλέξιο, δηλαδή «άνθρωπος του Θεού».

    Άξιος, εις πολλά, υγιή έτη με προσευχή και δύναμη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .