Παρέμβαση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την απόσυρση της διάταξης που αφορά τη δόμηση σε αγροτεμάχια κάτω των 4 στρεμμάτων

14 Ιουλίου, 2016 18:00 Επιμέλεια: /

simorelis_news5

Αποσύρθηκε, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Σιμορέλη και με τη σύμφωνη γνώμη του Yπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονται αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

Το νομοσχέδιο αποτελεί  ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις» και το παρόν άρθρο θα αφαιρούσε από μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών το δικαίωμα να ανεγείρουν κτίσματα σε εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως γεωργικές ζώνες υψηλής παραγωγικότητας. Αν εφαρμοζόταν ειδικά στην περιοχή των Τρικάλων, η οποία αποτελείται από αγροτικές εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας και δεν έχει βιομηχανική ζώνη, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δόμηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το άρθρο θα αποσυρθεί και θα επανέλθει με τρόπο ώστε να μην αδικούνται οι πολίτες. Είναι χρέος της Κυβέρνησης να τακτοποιήσει τέτοια ζητήματα με τρόπο δίκαιο που θα συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.