Παρέμβαση Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στο Kontra Channel

6 Νοεμβρίου, 2016 12:09 Επιμέλεια: /

untitled

Σε παρέμβαση του στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣY.ΡΙΖ.Α κ. Χρ. Σιμορέλης τόνισε ότι, η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές που εφάρμοσαν  τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης χάσαμε το 25% των ΑΕΠ, ενώ η ανεργία έφτασε το 30%. Η Κυβέρνηση παρέλαβε αυτή τη δραματική  κατάσταση και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ήταν επιτυχής και οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της δεύτερης. Η απομείωση του δημόσιου χρέους και η ποσοτική χαλάρωση έχουν μπει στην ατζέντα και αποτελούν προϋποθέσεις για να απεμπλακούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας. Οι εταίροι μας δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο που πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, τουλάχιστον για τα βραχυπρόθεσμα και την ποσοτική χαλάρωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστική πρόταση. Το μόνο που ζητάει είναι την παραίτηση της Κυβέρνησης και εκλογές για να αναλάβει την εξουσία. Η πολιτική τους είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη, γεμάτη σκάνδαλα και κακοδιαχείριση με απολύσεις και χτύπημα του κόσμου της εργασίας. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που μας κουνούν το δάκτυλο χρωστούν συνολικά 400 εκ. ευρώ, ποσά που αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Η Ελλάδα επιστρέφει με σταθερό ρυθμό στην ανάπτυξη. Σημασία έχει μαζί με την επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων να χτυπήσουμε και τη μεγάλη ανεργία. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα. Αξιοποιούμε στο βέλτιστο βαθμό τους κοινοτικούς πόρους και  μειώνουμε δραστικά τον χρόνο αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που σταθεροποιεί τους φορολογικούς συντελεστές για σημαντικές επενδύσεις, δίνει σημαντικά κίνητρα σε ξένους επενδυτές, αυξάνοντας τη ρευστότητα και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε επενδυτικά εγχειρήματα. Τέλος για πρώτη φορά αντιμετωπίζονται το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και η σπατάλη της δημόσιας περιουσίας από όπου εξοικονομούνται τεράστια ποσά, αναγκαία για την ανακούφιση των πολιτών.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.