Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Μπουτίνα για το Ασθενοφόρο ( Δωρεά ) της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ

admin
admin
21 Ιανουαρίου 2016, 18:44

Συνεδρίασε χθες βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με μια σειρά  με ενδιαφέροντα θέματα. Θέματα που αφορούσαν την Γέφυρα της Διάβας και την ανακατασκευή της, αλλά και θέματα υγείας.

Στο κεφάλαιο ¨Υγεία ¨ ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μουτίνας κατέθεσε υπόμνημα  σχετικά με το Ασθενοφόρο ( Δωρεά ) της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ. Αφορμή η απομάκρυνση του Ασθενοφόρου απο την Καλαμπάκα .                                                                       

 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, 19/01/16

ΑΠΟ: ΜΠΟΥΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗ , Περ.Συμβ. Θεσσαλίας

 ΠΡΟΣ : Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κον Αγοραστό Κωνσταντίνο

              Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κον Μιχαλάκη Χρήστο

 ΘΕΜΑ : Ασθενοφόρο Κ.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ –Ενημέρωση

 Κε Περιφερειάρχη ,

Κε  Αντιπεριφερειάρχη , σας ενημερώνω για την περίπτωση δωρεάς ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Καλαμπάκας όπου πριν από λίγο καιρό , η Ι.Μ.Βαρλαάμ είχε τη καλή θέληση ,όπως πάντα άλλωστε βοηθά τους δημότες της ευρύτερης περιοχής , να δωρίσει ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο  πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες των δημοτών του Δήμου Καλαμπάκας . Για το σκοπό αυτό προσέφερε το ποσό των 70.000 ευρώ για να εξασφαλισθεί ένα σύγχρονο ασθενοφόρο 4Χ4 που θα κάλυπτε τις ανάγκες των δημοτών του Δήμου Καλαμπάκας .

Η αναφορά στην δωρεά της Ιεράς Μονής προς το Υπουργείο Υγείας αναγράφεται παρακάτω  :

<<  Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε  ότι ή “Ιερά ημών Μονή διατίθεται να χορηγήσει  το ποσόν των 70.000,00 ευρώ προκειμένου να αγοραστεί από την υπηρεσία Σας, ένα ασθενοφόρο αυτοκίνητο (4X4) πετρελαιοκίνητο, διά τας ανάγκες του άρτια  συσταθέντος τομέως του  Ε.Κ.Α.Β. έν Καλαμπάκα, καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο  είναι παλαιόν με πολλά προβλήματα, μη δυνάμενο να ανταποκριθεί  είς τάς πολλάς ανάγκες της περιοχής, ή όποια αποτελείται  από εβδομήντα χωριά, τα περισσότερα των οποίων ευρίσκονται εις τον δύσβατο ορεινόν όγκον αυτής.

Επιθυμία μας δε είναι:

Α)Το ασθενοφόρο να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό

Β)Να διατεθεί αποκλειστικά και μόνο δια τις ανάγκες του τομέα Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής.

Γ) Το ασθενοφόρο να διατεθεί εις τον τομέα Καλαμπάκας σε εύλογο  χρονικό διάστημα και όχι πέρα των 6-8 μηνών, αλλιώς  παύει ή χορηγία μας. Μετ’  ευχών και τιμής >>.

Και ενώ το Υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα της Δωρεάς , αποδεχόμενο τους όρους , τώρα κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θέλησαν να τους εφαρμόσουν και τους καταπατούν.

Αρχικά το ασθενοφόρο που παραδόθηκε δεν ήταν ούτε 4Χ4 ούτε καινούριο και αμεταχείριστο .Μετά σβήστηκαν οι επιγραφές της δωρεάς της Ι.Μ. Βαρλαάμ και τέλος το ασθενοφόρο απομακρύνθηκε από το Κ.Υ. Καλαμπάκας σε άλλη περιοχή .

 Ο Δήμος Καλαμπάκας όπως γνωρίζετε είναι ο δεύτερος Δήμος σε έκταση σε όλη τη χώρα με αρκετά ανομοιόμορφο ανάγλυφο γεωγραφικά και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των 74 οικισμών που ανήκουν σ αυτόν .

Οι ανάγκες σε θέματα υγείας σε πρώτο στάδιο καλύπτονται από το Κ.Υ. Καλαμπάκας με ένα ασθενοφόρο , το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας το είχε παραδώσει και το οποίο για πολύ καιρό ήταν παροπλισμένο και με δικές σας ενέργειες παραχωρήθηκε στους οδηγούς του ΕΚΑΒ για την πλήρωση των αναγκών και με το ασθενοφόρο –δωρεά της Ι.Μ. Βαρλαάμ

Η Ι.Μ. Βαρλαάμ και όλη η μοναστική κοινότητα δεν εξετάζει τόσο το θέμα της επιγραφής , που επισημαίνω ότι για τους κατοίκους του Δήμου είναι επιβεβλημένο να είναι αναρτημένη η επιγραφή της δωρεάς , εξετάζει όμως σοβαρά το θέμα της απομάκρυνσης του ασθενοφόρου όπως και της κατάστασης αυτού .

 Κε Περιφερειάρχη ,

Κε Αντιπεριφερειάρχη,

λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν σας ,

σας παρακαλώ να μεριμνήσετε-ενεργήσετε προς την επίλυση /διευθέτηση του προβλήματος ,που τονίζω και πάλι δεν είστε οι καθ ύλην υπεύθυνοι και να βοηθήσετε στο μέτρο του δυνατού για την επιστροφή του ασθενοφόρου στο Κ.Υ.Καλαμπάκας  και την ανάρτηση και πάλι της επιγραφής της δωρεάς της Ι.Μ. Βαρλαάμ. Και σας το ζητώ γιατί πάντα στηρίζετε αυτό τον τόπο και πάντα είστε αρωγοί  προς τη μοναστική κοινότητα

Με όλα τα παραπάνω σας ευχαριστώ εκ μέρους των συνδημοτών μου και βρίσκομαι στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις .

                                                                   Με τιμή

                                                           Μπουτίνας Γιάννης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .