Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με ερώτηση για την κρατική βιομηχανία ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

14 Ιουνίου, 2016 20:33 Επιμέλεια: /

ergostasio xiloy tsironis (5)

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θέμα: Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας

Η Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας που ιδρύθηκε το 1950 και λειτούργησε στον τομέα της μηχανικής κατεργασίας του ξύλου, ουσιαστικά οδηγείται στο λουκέτο με την πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει με τις ίδιες κεντρικές επιλογές.

Ενώ θα μπορούσε να αναπτυχθεί αξιοποιώντας την ξυλεία από τα δάση της Καλαμπάκας, αλλά και άλλων περιοχών, με τον αναγκαίο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, δίνοντας δουλειά σε εργαζόμενους, έχει ουσιαστικά σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα ενώ δραστηριότητες ανατίθενται σε εργολάβους με κυβερνητικές επιλογές.

Ακόμη και στον τομέα των ξύλινων κατασκευών (ξύλινες κατοικίες, παιδικές χαρές, κατασκευές υπαίθρου) η κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες του κράτους και των Οργανισμών της Τοπικής Διοίκησης, επιλέγει την προμήθεια τους από τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι από την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, της απελευθέρωσης της αγοράς, της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και στον τομέα των ξυλοκατασκευών.

Το μέλλον της Κρατικής βιομηχανίας Καλαμπάκας θα μπορούσε να είναι διαφορετικό στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας με λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό –λαϊκό έλεγχο. Με την ανάπτυξή της με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και η αξιοποίηση των δασικών προϊόντων σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με  την Κρατική βιομηχανία Ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

 

 

 

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  14/06/2016                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.