Παρέμβαση Σκρέκα για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στον Ν. Τρικάλων

25 Μαΐου, 2016 18:26 Επιμέλεια: /

Σκρεκας

Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την απόδοση των αποζημιώσεων σε όσους το δικαιούνται ζητά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες σε αγροτικές εκτάσεις του Νομού. Σε ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Αποστόλου ο κ. Κ. Σκρέκας επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση της αυταπάτης σιωπά μπροστά στις πλημμύρες της Θεσσαλίας.  Το Σαββατοκύριακο, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πάσχιζε να πείσει και τον ίδιο της τον εαυτό για τη σκοπιμότητα επιβολής νέων φόρων, για μια νέα φοροληστρική επιδρομή στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, με χαρακτηριστική την αύξηση του ΕΦΚ σε καύσιμα όπως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης ή την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ο Θεσσαλικός κάμπος πλημμύριζε. Οι αγρότες για μια ακόμη φορά βιώνουν πέρα από τη μανία της φύσης,  την αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κόντρα σε αυτά που «έταζε» περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ και στήριξης του αγροτικού κόσμου, έρχεται σήμερα και αυξάνει τους φόρους που επιβαρύνουν την παραγωγή αγροτο-κτηνοτροφικών προϊόντων».

Ο κ. Κ. Σκρέκας αναφέρεται στα  «περισσότερα από 17.000 στρέμματα σε Πηνειάδα και Ζάρκο, που βούλιαξαν από την τρομακτικής έντασης νεροποντής. Κεραμίδι, Γεωργανάδες, Κλοκοτός και δεκάδες ακόμη χωριά επίσης στο έλεος του νερού», τονίζει ότι «το οικονομικό πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτική οικογένεια της περιοχής είναι δυσβάσταχτο και σχεδόν ισοδύναμο με αυτό της ολοκληρωτικής καταστροφής, αν συνδυαστεί με την αύξηση φόρων και εισφορών σε ΟΓΑ, που η Κυβέρνηση πολύ πρόσφατα επέβαλε» και ερωτά «πότε θα  κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές ως πλημμυροπαθείς; Έχουν πραγματοποιήσει τα συνεργεία του ΕΛΓΑ έλεγχο στις πληγείσες περιοχές ή προγραμματίζεται άμεσα να πραγματοποιήσουν προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της καταστροφής; Θα αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι για την επανασπορά και την απώλεια της παραγωγής τους, αφού ακόμη τα χωράφια καλύπτονται από νερό και άρα είναι αδύνατες οι γεωργικές εργασίες σ’ αυτά;».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.