Παρέδωσαν στον Δήμαρχο Καλαμπάκας κατάσταση με Συλλογή υπογραφών για διαβάσεις & ηχορύπανση

admin
admin
25 Οκτωβρίου 2016, 12:35

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ , στην Καλαμπάκα έχει συσταθεί κίνηση πολιτών που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους θεσμούς για την επίλυση του προβλήματος της ηχορύπανσης από οχήματα και ου σεβασμού των διαβάσεων.

Αποφάσισαν να συγκεντρώσουν υπογραφές και να τις παραδώσουν  στον Δήμαρχο Καλαμπάκας  και την Τροχαία , ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη του φαινομένου.

Στο κείμενο που συνόδευε τις υπογραφές αναφέρονταν τα εξής : << Ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Καλαμπάκας υπογράφουμε υπεύθυνα το κείμενο αυτό και ζητάμε από την Δημοτική αρχή και την Τροχαία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί το θέμα τις ηχορύπανσης, το οποίο οφείλεται στις παράνομες και θορυβώδεις εξατμίσεις ορισμένων δικύκλων και αυτοκινήτων αλλά και στην επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά (γρήγορες επιταχύνσεις, κόντρες, σούζες, σπινιαρίσματα κλπ). Είναι αναγκαίο να προειδοποιηθούν οι υπαίτιοι για το πρόβλημα ώστε να αλλάξουν τις εξατμίσεις των οχημάτων τους τοποθετώντας τις νόμιμες εργοστασιακές. Αν δεν το πράξουν η τροχαία να προχωρήσει σε ότι ο νόμος ορίζει προς συμμόρφωση των ατόμων αυτών. Η ηχορύπανση βλάπτει την σωματική και την ψυχολογική υγεία και την ηρεμία των κατοίκων του Δήμου αλλά αποτελεί και σοβαρή δυσφήμηση απέναντι στους επισκέπτες του τόπου.

Επίσης ζητάμε να γίνει συντήρηση των διαβάσεων των πεζών και να τοποθετηθεί ειδική σήμανση στις διαβάσεις για να είναι πιο εύκολο στους οδηγούς να τις διακρίνουν και να σταματούν όταν υπάρχουν πεζοί που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο. Η Καλαμπάκα και το καστράκι έχουν πολλά παιδιά που κυκλοφορούν στους δρόμους, οικογένειες με μωρά σε καρότσια και τουρίστες οι οποίοι περιμένουν από τους οδηγούς να τους σεβαστούν και να τους δώσουν προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα γίνει πιο φιλικός στους πεζούς και τους επισκέπτες και θα δώσει το καλό παράδειγμα στους νέους ώστε να αποκτήσουν σωστή παιδεία και κουλτούρα όσον αφορά την μελλοντική οδηγική τους συμπεριφορά.

Τέλος ζητάμε να τοποθετηθούν σήματα που να ειδοποιούν τους οδηγούς για το όριο ταχύτητας εντός των κατοικημένων περιοχών (κυρίως στην οδό Τρικάλων) καθώς και πινακίδες με την ένδειξη »ΑΡΓΑ / SLOW» οι οποίες θα αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά και ενήλικες, κατοίκους και επισκέπτες. Η πόλη των Τρικάλων εφάρμοσε πριν λίγα χρόνια μια πρακτική που ήταν πολύ αποδοτική. Τροχονόμοι οι οποίοι στεκόντουσαν στις συντηρημένες διαβάσεις σταματούσαν τους οδηγούς προκειμένου να περάσουν οι πεζοί, για αρκετές μέρες, με αποτέλεσμα να συνηθίσουν οι οδηγοί να σταματούν και οι πεζοί να διεκδικούν το δικαίωμα της προτεραιότητας. Μπορεί αυτήν η πρακτική να αποτελέσει έμπνευση προκειμένου να εκπαιδευτούν οι οδηγοί του Δήμου να αλλάξουν την οδηγική τους συμπεριφορά προς το  καλύτερο.

Ευχαριστούμε και αναμένουμε την ανταπόκριση των αρχών και των πολιτών για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας >>.

Στον Δήμαρχο

Σήμερα το πρωί δύο εκ των μελών της συγκεκριμένης κίνησης και δη οι κκ. Δημήτρης Κυριακούλης και Ιωάννης Τσιαντής , επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη και του παρέδωσαν το κείμενο μαζί με τις υπογραφές.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας όπου θα παραδοθεί και εκεί φάκελος με παρόμοιο περιεχόμενο.

ixoripansi-1 ixoripansi-2

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .