Πάρε και εσύ την ευλογία – Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει

22 Απριλίου, 2016 11:40 Επιμέλεια: /

cms-image-000027981

Η χθεσινή, η σημερινή με την ιερά αγρυπνία και η αυριανή ημέρα είναι το κάτι ξεχωριστό για τον Δήμο της Καλαμπάκας και για την πόλη.

Μετά από 150 χρόνια ξαναδίνονται στους πιστούς προς Αγιασμό και πνευματική προετοιμασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, η λειψανοθήκη με τα Αγια Πάθη. (Ακάνθινος Στέφανος – Τίμιος Σπόγγος), που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Είναι επίσης και ένας φόρος τιμής προς τους προγόνους μας Καλαμπακιώτες και Καστρακινούς με προεξάρχοντες τους μοναχούς και τον Καλαμπακιώτη Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Πολύκαρπο Ραμμίδη που στην απόφαση της τότε κυβέρνησης, ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1882, πρόβαλαν αντίσταση στην κρατική επιχείρηση απαγωγής και μεταφοράς των Μετεωρίτικων χειρογράφων και κειμηλίων στην Αθήνα.

Βέβαια ορισμένα απ” αυτά πάρθηκαν, παρέμειναν όμως αρκετά χάρη στην αυτοθυσία των μοναχών και πιστών. Ένα από αυτά είναι και η λειψανοθήκη με τα Αγια Πάθη του Χριστού μας.

Θα πει κάποιος, αν όντως ο Ακάνθινος Στέφανος και Τίμιος Σπόγγος είναι τα πραγματικά;

Ένα μόνο έχω να πω, το ότι το προσκύνησαν εκατομμύρια πρόγονοι μας είναι Αγια.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πάρε και εσύ την ευλογία. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Δημήτρης Γκανούλης

Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Καλαμπάκας

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.