Παράθυρο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον με τα εγκαίνια του Μουσείου Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων

26 Μαΐου, 2017 21:41 Επιμέλεια: /

planitario egkainia (68)

Πραγματοποιήθηκαν  πριν λίγο  , τα εγκαίνια και η  τελετή παράδοσης  του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων .

Ένα έργο που θα δώσει ακόμη ένα ¨εργαλείο ¨ που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής , αλλά και στην καλύτερη ενημέρωση όσων επισκέπτονται την πόλη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν  από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Κώστα Αγοραστό , μιας και η Περιφέρεια είχε και την ευθύνη κατασκευής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι : «Τα Μετέωρα είναι η μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα με παγκόσμια εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, στοχεύει στο να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τα Μετέωρα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία και προπαντός τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έκλεισε λέγοντας ότι πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό παρόμοιο έργο στην Ελλάδα …».

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην κατασκευή του έργου ανέφερε ότι τα Μετέωρα είναι ο φάρος της Χριστιανοσύνης και ότι είναι υπερήφανος που η πόλη του βρίσκεται κάτω από αυτά.

Μετά το τέλος της ομιλίας του , χάρισε στον κο Αγοραστό μια Μετεωρίτικη εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Με την λειτουργία  του έργου έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία, που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν:
Προβολή δυναμικών χαρτών, προβολή βίντεο και εικόνων υψηλής ευκρίνειας, τρισδιάστατη διαδραστική περιήγηση, βοηθητικά κείμενα – ομιλία, θέσεις ιδιαίτερου γεωλογικού ενδιαφέροντος, θέσεις μνημείων, κειμήλια, περιπατητικές – ποδηλατικές – αναρριχητικές διαδρομές, κλπ. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν στοιχεία τουριστικών υποδομών που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (πληροφορίες ξενοδοχείων – εστιατορίων – αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, ψυχαγωγίας, διασκέδασης κλπ.
Να σημειωθεί ότι, όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες ενώ κύριος στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας θα είναι η ευκολία στη χρήση και η απλή λειτουργία της.

Μετά την τελετή εγκαινίων και την κοπή της καθιερωμένης κορδέλας όλοι όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο 15λεοπτες ταινίες για τα Μετέωρα σε τρισδιάστατη μορφή , ταινίες που ενθουσίασαν τους πάντες.

Σε πρώτη φάση το πλανητάριο θα λειτουργήσει με υπαλλήλους του Δήμου Καλαμπάκας , όπου έχουν εκπαιδευτεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Θα υπάρχει καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας , όπου οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου , το γραφείο infotoyrist αλλά και  από ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Μέλημα του Δήμου είναι αυτές οι δομές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν περεταίρω τους επισκέπτες Καλαμπάκας αλλά και να παρατείνουν την διαμονή τους .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Στην πρώτη παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ν. Λιάπη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας σας είχαν τονίσει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσετε το υλικό. Δύο χρόνια μετά διαβάζω ότι ΘΑ συγκεντρωθούν στοιχεία, ΘΑ είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες.
    Γυαλιά βάλατε, άντε να δούμε πότε θα βάλετε και μυαλό.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.