Παράταση της διαδικασίας ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

18 Φεβρουαρίου, 2016 09:32 Επιμέλεια: /

dritseli o.k._DCE

Οι λαϊκές αγορές της χώρας αποτελούν κύτταρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα, σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης. σε χιλιάδες πολίτες να έχουν πρόσβαση στην διατροφική επάρκεια και ποιότητα. Από το 2014 έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης των αδειών που αφορούν τις επαγγελματικές άδειες πωλητών λαϊκών αγορών. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις αυτής της διαδικασίας είναι η προσκόμιση από τους επαγγελματίες της απαραίτητης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητα.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο έτος και πλέον έχει προβεί σε μια σειρά από παρατάσεις στις προθεσμίες αυτής της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της χώρας. Ταυτόχρονα, δόθηκε από την  Κυβέρνηση στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, όπως και σε όλους τους πολίτες, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους μέσω των ρυθμίσεων των 100 δόσεων. Παρόλο που οι ρυθμίσεις αυτές παρείχαν ένα επαρκές πλαίσιο για την πρόσβαση στην απαραίτητη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πολλοί επαγγελματίες λαϊκών αγορών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ανανέωσης των αδειών τους.

 

Επειδή η τελευταία παράταση για την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Προτίθεται να προβεί στην παράταση της σχετικής προθεσμίας, ώστε να προσκομίσουν τις απαραίτητες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, οι οποίοι δεν τις έχουν προσκομίσει μέχρι σήμερα;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Σαντορινιός Νεκτάριος

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.