Παράταση της διαδικασίας ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

admin
admin
18 Φεβρουαρίου 2016, 09:32

Οι λαϊκές αγορές της χώρας αποτελούν κύτταρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την δυνατότητα, σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης. σε χιλιάδες πολίτες να έχουν πρόσβαση στην διατροφική επάρκεια και ποιότητα. Από το 2014 έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ανανέωσης των αδειών που αφορούν τις επαγγελματικές άδειες πωλητών λαϊκών αγορών. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις αυτής της διαδικασίας είναι η προσκόμιση από τους επαγγελματίες της απαραίτητης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητα.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο έτος και πλέον έχει προβεί σε μια σειρά από παρατάσεις στις προθεσμίες αυτής της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της χώρας. Ταυτόχρονα, δόθηκε από την  Κυβέρνηση στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, όπως και σε όλους τους πολίτες, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους μέσω των ρυθμίσεων των 100 δόσεων. Παρόλο που οι ρυθμίσεις αυτές παρείχαν ένα επαρκές πλαίσιο για την πρόσβαση στην απαραίτητη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πολλοί επαγγελματίες λαϊκών αγορών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ανανέωσης των αδειών τους.

 

Επειδή η τελευταία παράταση για την διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Προτίθεται να προβεί στην παράταση της σχετικής προθεσμίας, ώστε να προσκομίσουν τις απαραίτητες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, οι οποίοι δεν τις έχουν προσκομίσει μέχρι σήμερα;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Σαντορινιός Νεκτάριος

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .