Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

21 Απριλίου, 2017 10:59 Επιμέλεια: /

DSC_4904

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Καλαμπάκας από φορείς και πολίτες της πόλης μας.

Ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο Κ.Υ. ενημερώθηκε από την επιτροπή που διοργάνωσε την διαμαρτυρία για πιο λόγο διαμαρτύρονται και ποια είναι τα αιτήματά τους.

Λίγο πριν το τέλος της διαμαρτυρίας δόθηκε το ψήφισμα από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κεραμίδα στον διευθυντή τον κ. Σύφτα ο οποίος τόνισε πως είναι γνωστό ότι το Κ.Υ. αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο σε λειτουργικό όσο και σε κτηριακό επίπεδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

« Για την κατάσταση στο Κ. Υγείας Καλαμπάκας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Στις 6-04-2017 ο Σύλλογος των ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση , οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Γυμνασίου, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμπάκας κ. Σκύφτα πραγματοποιήσαμε σύσκεψη και συζητήσαμε για τα μεγάλα χρόνια και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Καλαμπάκας.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και για τις άθλιες κτιριακές υποδομές που επικρατούν σ’αυτό.

Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι :

 • Ότι οι παραπάνω ελλείψεις και οι άθλιες κτιριακές υποδομές καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του Κ.Υ. (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβόλουν το ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό και οι άλλοι εργαζόμενοι)
 • Οι ελλείψεις και τα προβλήματα αντί να αντιμετωπιστούν από την πλευρά της πολιτείας συνεχίζουν και οξύνονται περισσότερο με τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
 • Το Κ.Υ. Καλαμπάκας καλείται να καλύψει νοσηλεία σε πάνω από 30.000 κατοίκους της περιοχής που διαμένουν σε 60 Δημοτικά διαμερίσματα με αποστάσεις μέχρι 50 χιλιόμετρα, καθώς και σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη και τον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.
 • Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από την σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μπροστά σ” αυτή την κατάσταση οι παραπάνω φορείς παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και στους άλλους φορείς και τους κατοίκους της Καλαμπάκας ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας :

 • Αμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού, προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.
 • Λειτουργία Παιδίατρου σε καθημερινή βάση και ΟΛΟ το 24 ώροϋ Να λειτουργήσει το Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό εργαστήριο επί 24 ώρουϋ
 • Να αποκατασταθεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός, με χορήγηση αντιδραστήρια για το Μικροβιολογικό με χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη Μικροβιολόγου – Παρασκευαστών, Ακτινολόγου – Χειριστών Ακτινολογικού εργαστηρίου.
 • Να διαθέτει πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό, φυσικοθεραπευτήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο.
 • Να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση.
 • Να μην υπάρχουν συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα.
 • Να δοθούν τώρα τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ και να εξασφαλισθεί ένα ακόμα Ασθενοφόρο με πλήρωμα, με πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους.
 • Υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών καθώς και υποχρεωτική δωρεάν εξέταση(τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία, έλεγχος οστεοπόρωσης). Λειτουργία γυναικολογικού & παιδιατρικού ιατρείου.
 • Να εξασφαλιστούν όλα τα εμβόλια δωρεάν και να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά της περιοχής Καλαμπάκας.
 • Άμεσα να δοθεί χρηματοδότηση για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα διαβρωμένα ντουβάρια στο Κ.Υ. Καλαμπάκας που εδώ και χρόνια στηρίζονται με λαμαρίνες για να μην πέσουν.
 • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες του προσωπικού, Ιατρικό και νοσηλευτικό, να καλυφθεί η νυχτερινή βάρδια στο σταθμό του ΕΚΑΒ.
 • Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
 • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.
 • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
 • Το σύστημα Π.Φ.Υ. να περιλαμβάνει τα Κ.Υ. και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Η ανάπτυξή τους να παίρνει υπ” όψη:

Τον πληθυσμό, τη σύνθεση του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους μετανάστες, τους επισκέπτες στην περιοχή.

 • Να είναι στελεχωμένα τα Κ.Υ. με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων,

Οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, με νοσηλευτικό προσωπικό και μαίες, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, ψυχολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.